До Львівської міської ради проходять п'ять партій, - Фама

Якби вибори до ЛМР відбулись найближчої неділі, 5%-й бар’єр подолали б 5 партій: Об’єднання «Самопоміч», Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Громадянська позиція А. Гриценка», ВО «Свобода», та Народний контроль. Впритул до подолання прохідного бар’єру підібрались ВО «Батьківщина», Українська галицька партія та Українське об’єднання патріотів «УКРОП». 22,4% львів’ян не мають наміру іти на вибори.

Такими є результати дослідження від соціологічної агенції «Фама», яке проводилось 9-12 жовтня 2015 року у Львові, повідомляє Дивись.Інфо.

Найбільшу кількість голосів серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, набрало б Об’єднання «Самопоміч», за яке готові проголосувати 41,7%, за Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 12,7%, за «Громадянську позицію А. Гриценка» та ВО «Свобода» - по 7,8%, Народний контроль – 6,1%. Не проходять бар’єр у 5% рейтингу такі партії як ВО «Батьківщина» та Українська галицька партія - по 4,9%, Українське об’єднання патріотів «УКРОП» - 4,4%, «Наш край» - 2,8%, Народний Рух України – 1,7%, Радикальна партія О. Ляшка – 1,5%,Демократичний Альянс – 1,4%, Політична партія «Сила людей» - 0,5%, Опозиційний блок - 0,3%,«Партія простих людей С. Капліна», Політична партія «ВОЛЯ» та Українська республіканська партія - по 0,2%. Проголосувати проти всіх або зіпсувати бюлетень готові 0,9%.

Найбільше «ядро рейтингу» у Об’єднання «Самопоміч» - 20,5%. Натомість у Блоку Петра Порошенка «Солідарність» воно становить 5,9%, ВО «Свобода» - 2,9%, партії «Громадянська позиція А. Гриценка» та ВО «Батьківщина»- по 2,0%, в Української галицької партії – 1,8%, Народного контролю - 1,6%, у партії «Наш край» - 1,1%.
Рейтинги партій на виборах до Львівської міської ради сформовано за результатами опитування львів’ян, які братимуть участь у виборах та з різною мірою визначеності називають партії, за які голосуватимуть. Окрім того, 11,0 % респондентів не змогли визначитись із вибором між вказаними політичними силами.

Довідка
Дослідження проводилось соціологічною агенцією «Фама», методом «facetoface» інтерв’ю 9-12 жовтня 2015 року. Було опитано 800 респондентів, старших 18 років. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,1% - для показників близьких до 10% або 90%, 1,5% - для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% - для показників близьких до 1% або 99%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: