Львів’яни вважають, що "Roshen" псує місто

15 жовтня Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради видасть керівництву кондитерської корпорації “ROSHEN” припис про демонтаж незаконно встановленої вивіски в історичному районі Львова на вулиці Валовій. Детальніше для ІБ “Правий” розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко-Швець.

“На будинку кінця ХІХ століття, який знаходиться в історичній частині Львова і охороняється ЮНЕСКО, була самовільно встановлена вивіска фабрики “ROSHEN”. Вона не відповідає правилам розміщення вивісок в центральній частині Львова. Новий проект повинен бути зроблений за всіма вимогами, інакше вивіску демонтують за 15 днів”, – розповіла Лілія Онищенко-Швець.

Очільниця управління охорони історичного середовища Львова розповіла, що процедура встановлення вивіски “ROSHEN” була незаконною. Спочатку повинен бути виготовлений проект вивіски відповідно до правил, затверджених Львівською міською радою. Потім проект подається до міської ради, де засідає робоча група з погодження вивісок. До її складу входять представники управління архітектури, управління охорони історичного середовища, адміністративно-технічного управління і управління економіки, а також депутати. Далі розглядається проект вивіски, якщо вона відповідає правилам, – вона погоджується. У випадку, коли вивіска не погоджується, переважно до заявника приходять проектанти і пояснюють, що необхідно виправити .

@Будинок, на якому встановили вивіску, – є пам’яткою архітектури. Варто дотримуватися ряду вимог: загальна площа вивіски не може бути більшою, ніж 3м², висота букв, розміщення їх на фасаді, а також підсвічування відіграють важливу роль, – розповідає Лілія Онищенко-Швець.

Керівник управління охорони історичного середовища також повідомила, що особисто знайомила київських депутатів з правилами, які регулюють візуальне оформлення вивісок. Лілія Онищенко-Швець розповіла, що керівництво Департаменту містобудування та архітектури Києва хотіло перейняти досвід львів’ян та впроваджувати подібні вимоги у столиці.

Правий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: