Про перехід ПАТ «Львівобленерго» до стимулюючого регулювання йшлося на розширеній нараді

Сьогодні, 15 жовтня, в Дрогобицькій райдержадміністрації відбулася розширена нарада, яку провів голова РДА Максим Лісогор. Участь в ній взяли начальники служб, відділів, управлінь РДА, керівники підприємств, організацій, сільські та селищні голови. Основне питання, що розглядалося на нараді стосувалось переходу ПАТ «Львівобленерго» до стимулюючого регулювання, про це присутніх проінформував начальник Дрогобицького РЕМу Василь Дмитрик. Він, зокрема сказав, що на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом Україні необхідно вжити заходів щодо запровадження принципів стимулювання при реалізації тарифної політики.

Відповідно, Програмою діяльності Кабінету Міністрів України та стратегією сталого розвитку «Україна – 2020» передбачено вдосконалення існуючої нормативної бази тарифної політики в енергетиці, зокрема перехід до стимулюючого тарифоутворення у сфері передачі та постання електричної енергії.

Про перехід ПАТ «Львівобленерго» до стимулюючого регулювання йшлося на розширеній нараді в Дрогобицькій РДА - це приведе до економії природного газуНова методологія передбачає формування необхідного доходу за принципом збалансованості інтересів держави, суб’єкта природної монополії та споживачів, тобто, визначення необхідного доходу на рівні, що має забезпечити регульованому підприємству можливість надання своїх послуг надійним та екологічно доцільним чином і одночасно зобов’язує виконувати цільові завдання щодо підвищення якості та зниження витрат.

Справжнім викликом для нашої держави стала потреба економії природного газу та здійснення заходів до його заміщення. Одним із шляхів розв'язання проблеми є розширення сфери застосування електричного опалення.

Застосування стимулюючого регулювання дозволить: споживачам отримати гарантовану якість послуг з електропостачання та знизити темпи зростання тарифів на електричну енергію; ліцензіатам підвищити інвестиційну привабливість, забезпечити їх ресурсами, необхідними для обслуговування та відновлення технічної інфраструктури. І що є важливим при переході до стимулюючого регулювання значно зростуть обсяги сплати податків у державний та місцевий бюджети.

З січня 2016 року ПАТ «Львівобленерго» планує переходити до стимулюючого регулювання, повідомляє прес-служба ДРДА.

Для споживачів електричної енергії та економіки України в цілому впровадження стимулюючого регулювання дозволить забезпечити створення привабливого інвестиційного клімату для залучення приватних інвестицій, підвищення якості та надійності електропостачання та підвищення ефективності операційної діяльності обленерго шляхом зниження неефективних операційних витрат та повернення споживачам частини досягнутої вигоди (економії) у вигляді відповідного зниження тарифів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: