Суд визнав, що Кабмін дискримінує українців з газовими лічильниками

Окружний адміністративний суд визнав незаконною і нечинною постанову Кабінету міністрів про зниження норми споживання природного газу для громадян, у яких не встановлені лічильники.

Про це повідомляє  Дивись.Інфо з посиланням на Еспресо.TV.

Позов був поданий двома громадянами, які вважають, що дана постанова уряду є дискримінаційною по відношенню до тих споживачів газу, домогосподарства яких обладнані лічильниками.

Суд порахував, що ця постанова порушує гарантовані Конституцією права громадян, оскільки встановлює принципово різний підхід до формування державної політики у сфері надання послуг ЖКХ, і тим самим надає привілеї одним споживачам над іншими в можливості споживати газ в неконтрольованих обсягах, а також перевага - платити за аналогічні послуги менше, ніж інші споживачі, які мають встановлені лічильники газу.

Крім цього суд порахував, що дана постанова Кабміну була ухвалена з порушенням належної процедури. Зокрема, вона не була включена в план підготовки проектів регуляторних актів Кабміну на 2015 рік, його проект не був оприлюднений, а також не було зроблено аналізу регуляторного впливу цієї постанови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: