У Львові поприбирали парк (фото, відео)

Більш ніж 20 активістів відгукнулися на прохання організаторів проекту «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden» взяти участь у «Cleaning Party». Про це Дивись Інфо повідомили організатори.

Протягом дня активісти розчищали територію від сміття, а також віднайшли старий виноградник, який росте і досі. Вони поскладали зрізанні дерева, кущі, гілки та поприбирали сухе листя, яке мають вивезти комунальні служби міста. Загалом прибрали 400 квадратних метрів.

В рамках проекту планують прибирання решти ділянки в південній частині парку від надмірної рослинності та сміття, що значно покращить санітарний стан, відкриє панораму міста з вершин пагорба.

https://youtu.be/AG79o7f-y3s

За словами заступника директора парку «Знесіння» у Львові Олександра Завадовича,  великий шматок роботи зробили, але розчищення території ще не розпочалося. Першочергово було посортувано ті дерева, які комунальне підприємство зрізало, на окремі групи, щоб було легше вантажити,.

«Наскільки я знаю, комунальне підприємство було зайняте на іншому об’єкті, тому зараз ми вичікуємо, коли транспорт можна буде замовити. Чесно кажучи, я ще не дивився, яка там ситуація зараз, але, думаю, що гілки все ще там», - повідомив Олександр Завадович.

«З нашої громадської організації прибирало людей 10-15, а загалом було до 30. Раніше там були позрізувані гілки та деякі дерева, а ми розчищали територію, - каже представник ГО «За ЕКОрозвиток» Тарас Сов’як. - Можливо, ще щось зробимо до зими, але так, як комунальне підприємство не розчистило всю територію, то ми прибирали лише те, що вони зрізали».

«Нам дуже пощастило з погодою, бо це був останній сонячний теплий день. Відчув у собі жилку лісоруба, поганявся за деревцями з сокирою, в мене добре виходило. В усіх, хто прибирав, був гарний настрій, нам було дуже весело. Мені сподобалось бути дотичним до змін в парку, які потім призведуть до чогось такого великого та гарного», - розповідає активіст Ростислав Васюта.

Хоч роботи все ще багато, проте перший крок уже зроблено. Тому долучайтесь до наступних акцій, що відбудуться у рамках проекту. За деталями та оновленнями слідкуйте на сторінці проекту у Facebook – «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: