Вибори міського голови Львова можуть пройти в один тур, - опитування

Якби вибори міського голови відбулись наступної неділі, 53,6% респондентів віддали б свої голоси за чинного міського голову Андрія Садового, що відкидає необхідність проведення другого туру виборів. Найближчі конкуренти чинного очільника міста за крісло міського голови – незмінні: Володимир Гірняк та Дмитро Добродомов. Частка респондентів, які не мають наміру іти на вибори 22,4%.

Такими є результати опитування, проведеного соціологічною агенцією «Фама» 9-12 жовтня 2015 року у Львові, повідомляє Дивись.Інфо.

Розподіл голосів між кандидатами на посаду міського голови Львова виглядав би так:
• Андрій Садовий – 53,6%
• Дмитро Добродомов – 11,8%
• Володимир Гірняк – 11,3%
• Руслан Кошулинський – 5,3%
• Оксана Юринець – 5,2%
• Ігор Зінкевич - 3,6%
• Ігор Васюник – 3,2%
• Олег Баляш - 2,8%
• Анатолій Країнський - 0,8%
• Віктор Галасюк - 0,5%
• Оксана Жолнович - 0,3%
Проголосувати проти всіх або зіпсувати бюлетень готові 1,6% респондентів.
Рейтинги кандидатів на посаду міського голови Львова сформовано за результатами опитування львів’ян, які братимуть участь у виборах та з різною мірою визначеності називають кандидатів, за яких голосуватимуть. Окрім того, 12,8% львів’ян не визначились за якого кандидата на посаду міського голови Львова голосуватимуть.
«Ядро рейтингу» серед кандидатів на посаду міського голови виглядає наступним чином: Андрій Садовий – 33,7%, Дмитро Добродомов – 3,8%, Володимир Гірняк – 2,7%, Руслан Кошулинський – 2,4%, Оксана Юринець – 2,2%, Ігор Зінкевич – 1,3%.
В умовах проведення гіпотетичного другого туру виборів між Дмитром Добродомовим та Андрієм Садовим 83,7% респондентів змогли здійснити вибір на користь одного з кандидатів. Враховуючи відповіді лише тих респондентів, які здійснили вибір, розподіл голосів є наступним: Андрія Садового в другому турі підтримали б 80,1% опитаних, Дмитра Добродомова – 19,9%.
Здійснити вибір за умови, що у гіпотетичному другому турі виборів братимуть участь Андрій Садовий та Володимир Гірняк, змогли83,7% респондентів. Свою підтримку Андрію Садовому висловили б 82,6% опитаних, а його опонентові – 17,4%.

Довідка
Дослідження проводилось соціологічною агенцією «Фама», методом «facetoface» інтерв’ю 9-12 жовтня 2015 року. Було опитано 800 респондентів, старших 18 років. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,1% - для показників близьких до 10% або 90%, 1,5% - для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% - для показників близьких до 1% або 99%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: