Упродовж місяця у Львівській галереї мистецтв експонуватимуть унікальний портретний живопис

Раритетні полотна портретного живопису XVII-XVIII ст. упродовж місяця експонуватимуть у Львівській галереї мистецтв. Відсьогодні, 16 жовтня, всі охочі матимуть змогу оглянути унікальні картини на виставці "Зрілість", організована до 300-річчя Львівської пивоварні, яка входить до складу компанії Сarlsberg Ukraine.

На честь ювілею найстаріша українська броварня спільно зі Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Возницького представили громадськості ретельно підібрані роботи митців італійської, іспанської та австрійських шкіл живопису, а також роботи невідомих художників періоду XVII-XVIII століття. Окремі з них лише вперше побачили світ.

З нагоди відкриття виставки організаторів, мистецтвознавців та поціновувачів живопису привітав перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський. "Як правило, ювілярам завжди несуть дарунки, проте цього разу відбулося навпаки – Львівська пивоварня подарувала можливість всім бажаючим оглянути унікальні полотна. Дуже символічно, що компанія "Карлсберг" також опікується й мистецтвом та дарує людям можливість оцінити й побачити цікаві твори історичних епох", - сказав перший заступник.

Зазначимо, що для виставки були обрані портрети зрілих людей, що у свій час досягли найвищого духовного, фізичного й інтелектуального розвитку та визнання у суспільстві. Серед них монахи, імператори, королі та прості люди. Картини експонуватимуться до 16 листопада 2015 року. Ціна вхідного квитка – 10 гривень.

Виставка також отримала підтримку з боку Міністерства культури України та голови Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: