Димінського звинуватили у захопленні частини Яворівського полігону

Семеро народних депутатів звернулись до Генпрокуратури із спільним депутатським зверненням, у якому фактично звинуватили відомого львівського бізнесмена Петра Димінського у захопленні землі Яворівського військового полігону.

Народні депутати України, які входять у групу «Народний контроль» - Дмитро Добродомов, Олег Мусій, Богдан Матківський, Андрій Антонищак, а також Володимир Парасюк, Семен Семенченко та Борислав Береза звернулися до Генеральної прокуратури України, щоб з’ясувати долю 47 га землі на Яворівському полігоні, що на Львівщині.

«До нас, як народних депутатів України, звернулись представники Товариства військових мисливців та рибалок Західного регіону України щодо захоплення земель мисливсько-рибальського товариства «Майдан» олігархом Петром Димінським, який вже незаконно побудував собі на території природно-заповідного фонду приватний будинок. А саме, відбулося незаконне передання Яворівською квартирно-експлуатаційною частиною району Міноборони України у 49-річне орендне користування структурам, близьким до бізнесмена Петра Димінського, 18 гектарів озера і 29 гектарів лісів, розташованих у зоні Яворівського військового полігону – Міжнародного центру миротворчості та безпеки», – йдеться у депутатському зверненні.

Також зазначено, що 9 жовтня 2012 року Львівська обласна рада надала Товариству військових мисливців та рибалок Західного регіону України в користування мисливські угіддя терміном на 15 років у визначених межах.

«За допомогою військовослужбовців Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного, начальника Яворівської КЕЧ району підполковника Ф.В. Савицького та командира військової частини в/ч 4150 І.В. Слісарчука Димінський здійснив рейдерське захоплення озера господарства «Майдан». Встановлено військову охорону і озеро повністю огороджується колючим дротом. Саму територію охороняють працівники ТОВ «Приватна охоронна фірма «Ірбіс», яка афільована з Петром Димінським. Крім того, в озері №4, де колись працівники господарства розводили мальків риби, тепер насипано острів, на якому збудовано будинок Петра Димінського», – зазначається у депутатському зверненні.

Окрім того, Яворівська КЕЧ здала в оренду на 49 років  Петрові Димінському колишній профілакторій для реабілітації військових льотчиків та 29,3 га лісових земель. Тепер лісовий масив загороджений колючим дротом, перекриті дороги, а територію цілодобово охороняють люди у військовій формі. Через це доступ до лісу мешканців сусіднього села Верещиця обмежений – лише за паспортами.

«Найганебнішим є те, що у час збройної агресії проти України військова прокурора Львівського гарнізону, Яворівське квартирно-експлуатаційна частина району займається лобіюванням інтересів олігарха Димінського. Натомість учасники бойових дій залишаються без обіцяних земельних наділів. Чому під час військової інтервенції Міністерство оборони передає бізнес-структурам профілакторій для реабілітації військових льотчиків? Хіба у нас завершились бойові дії і нашим військовим не потрібне лікування і відновлення боєздатності?», – наголосили депутати у зверненні.

Відтак депутати вимагають перевірити факти, викладені у зверненні, а також поінформувати про доцільність і законність передання у 49-річну оренду озера та лісу, профілакторію для реабілітації військових льотчиків. Також вимагають повідомити, який посадовець прийняв таке рішення.

Ще депутатів цікавить інформація про законність будівництва приватного будинку Петра Димінського на території мисливських угідь на землях природно-заповідного фонду. Зокрема, залишається невідомим, чи були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаними фактами рейдерського захоплення земель, які перебували в користуванні мисливсько-рибальського господарства «Майдан», товариства військових мисливців та рибалок Західного регіону України. У разі, якщо цього не було зроблено, депутати вимагають на підставі викладених фактів внести цю заяву до ЄРДР та розпочати кримінальне провадження.

Джерело. Zaxid.net.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: