Колодій зустрівся з представниками Республіки Болгарія

17 жовтня у кабінеті голови Львівської обласної ради відбулася зустріч Петра Колодія з представниками Республіки Болгарія. Очолив делегацію Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба обласної ради.

На зустріч з очільником обласної ради прийшли також Генеральний консул республіки Болгарія в Україні Благомір Батсанов, Почесний консул Республіки Болгарія у Львові в Україні Віктор Нотевський та Віце-консул Республіки Болгарія у Львові Михайло Гук.

Голова Львівської обласної ради привітав гостей з приїздом на Львівщину та побажав їм хорошого перебування в місті Лева, до якого щоразу хочеться повертатися. Також Петро Колодій висловив вдячність представникам Болгарії за налагодження співпраці між містами та областями України та Болгарії, за розуміння ситуації у нашій державі, а також за підтримку і надану допомогу нашим громадянам.

«Варто хоча би нагадати останній момент нашої співпраці, коли ваше представництво – Почесне консульство Республіки Болгарія у Львові одразу відгукнулося на нашу пропозицію запросити дітей учасників АТО на літній відпочинок до Болгарії. І, що найголовніше, то ми досягнули бажаного – побачили радість і щирі позитивні емоції дітей, які мали можливість побувати в країні наших постійних партнерів – болгарів», – наголосив Петро Колодій.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев також запевнив, що і керівництво їхньої держави, і саме суспільство, з розумінням відносяться до українців та ситуації, яка нині є на Східній Україні. Те, як ми готові допомагати вам, є демонстрацією високої гуманності нашого суспільства. Ми готові розглядати різні проекти, які стосуватимуться нашої співпраці між Україною та Болгарією», – сказав Красімір Мінчев.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Болгарія в Україні, вже навесні 2016 року вони мають намір відкрити у Львові візовий центр, щоби нашим громадянам було зручніше отримувати візи в Болгарію. Також в цей період планується підписати угоду про співпрацю між Львівською (України) та Пловдивською (Болгарія) областями.

Також представники Болгарії заявили, що і надалі готові співпрацювати як партнери в рамках соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну!». Зокрема, вони готові розглянути можливість запрошення дітей загиблих учасників АТО на зимовий відпочинок до своєї держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: