У Львові кандидати на посаду міського голови витратили 2 млн грн на білборди і 1 млн грн на ТБ

Про це сьогодні, 19 жовтня, під час прес-конференції сказала керівник моніторингових програм Центру соціальних інновацій Оксана Фітель, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Оксани Фітель, що за мінімальними підрахунками, кандидати на посаду міського голови Львова витратили загалом 2,1 млн. грн. на зовнішню рекламу (білборди, сітілайти, лайтбокси, дорожні розтяжки) і близько 1 млн. грн. на телерекламу.

«На один день кандидати у мери Львова витрачають на зовнішню рекламу від 5 800 до 17 тис. грн. Вартість рекламного щита площею 3 на 6 метрів, від 3,5 до 7 тис. грн. на місяць, залежно від місця розташування і наявності підсвітки. Ці витрати насправді можуть бути набагато більшими, адже важко точно оцінити вартість рекламних банерів на балконах, і так званих розтяжок на дорогах», - сказала Оксана Фітель.

Експерти команди проекту «Моніторинг витрат на передвиборчу агітацію під час виборів мерів Львова та Дрогобича на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року» зазначають, що за результатами моніторингу, лідером за витратами на зовнішню рекламу від початку вересня був Ігор Васюник. Далі йшли Дмитро Добродомов, Володимир Гірняк і Руслан Кошулинський. Станом на вчора лідирує Ігор Васюник(30,06%), Оксана Юринець (21,87%), Дмитро Добродомов (21,54%). Четверте та п’яте місце посіли Руслан Кошулинський і Володимир Гірняк із результатами 16,5% і 10,03% відповідно.

Міський голова Львова Андрій Садовий на білборди не витрачається. Оскільки може використовувати роботу міського голови як частину своєї піар-кампанії, він є присутнім на всіх публічних заходах, пов’язаних із життям міста, й останнім часом доволі часто фігурує у таких проектах, як ремонт доріг, висадка дерев тощо.

Оксана Фітель додала, що сьогодні останній день, коли штаби кандидатів і партій мають подати у виборчі комісії проміжні фінансові звіти про витрати на виборчу кампанію, а наприкінці тижня – повні фінансові звіті.

Нагадаємо, що 14 вересня на Львівщині стартував пілотний проект «Моніторинг витрат на передвиборчу агітацію під час виборів мерів Львова та Дрогобича на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: