Колодій зустрівся зі спостерігачем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Патріком Гофманом

Під час зустрічі голови Львівської обласної ради Петра Колодія зі спостерігачем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Патріком Гофманом, яка відбулася 19 жовтня, сторони обговорили перспективи децентралізації влади в Україні та хід адміністративно-територіальної реформи. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба облради.

На зустрічі також були присутні голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем обласної ради Олег Рісний, начальник відділу з питань міжнародної технічної допомоги та зовнішніх зв'язків Людмила Олдак.

Окрім того, спостерігача Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зацікавила ініціатива голови Львівської обласної ради Петра Колодія щодо створення молодіжного парламенту при Львівській обласній раді.

Зазначимо, цю ідею Петро Колодій оприлюднив під час нещодавньої зустрічі зі студентами Львівського національного університету імені Івана Франка. На думку голови обласної ради, така інституція стане ефективним дорадчим та контролюючим органом за діяльністю Львівської обласної ради.

„Упродовж п’яти років діяльності ми працювали відкрито. Залучення студентства дасть можливість бути Львівській обласній раді ще більш прозорою у своїй діяльності”, - зазначив Петро Колодій.

Окрім того, обговорили і ситуацію, яка склалася на ПАТ „Львівська вугільна компанія”. Очільник Львівської обласної ради повідомив, що провів тригодинну зустріч із представниками трудового колективу. Працівників непокоїть інформація про можливе банкрутство підприємства, а також вони вимагають аби контролюючі органи розшукали власника. Водночас, заборгованість із виплати заробітної плати колективу, який налічує понад 800 осіб, становить 16 млн. грн. З огляду на ці факти, робітники закликали обласну раду долучитися до розв’язання гострої проблеми.

„Я триматиму це питання на контролі. Адже за словами працівників, починаючи з 2013 року, їм доводиться фактично виборювати свою зарплату. Таке ставлення до трудового колективу не має права на існування. Втім, сьогодні стоїть питання не тільки у виплаті заробітної плати, але йдеться і про збереження робочих місць та стратегічного підприємства”.

За результатами зустрічі спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Патрік Гофман подякував голові Львівської обласної ради за щирі та відверті відповіді на запитання, які його цікавили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: