Садовий запропонував видавати закордонні паспорти і водійські права у Центрі надання адміністративних послуг

Влада стає ближчою і більш відкритою. Львівська міська рада спрощує життя мешканців. Тепер всі послуги можна отримати в єдиному місці. Для мешканців Личаківського і Галицького районів відкрили новий Центр надання адміністративних послуг на вул. К.Левицького, 67. Подати звернення, записатись на прийом до посадовця, подати заяву на отримання адміністративної послуги, отримати результат послуги – все це доступно для мешканців у новому офісі ЦНАП. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР

«Нещодавно ми відкривали Центр надання адміністративних послуг у Сихівському районі. Сьогодні відриваємо Центр для Личаківського і Галицького районів. Цього року ще буде відкритий Центр у Шевченківському районі, Залізничному районі. І на початку наступного року відкриваємо Центр для Франківського району.

Всі центри уніфіковані. В кожному Центрі мешканець може отримати максимум інформації, подати всю документацію: чи в районну адміністрацію, чи до комунальних міських служб, державних служб, будь-які питання, пов’язані з землекористуванням, питання майна, питання власності, питання житлово-комунальної сфери, паспорти.

Зараз ми дебатуємо, щоб мати можливість видавати закордонні паспорти у Центрах надання адміністративних послуг, тому що умови є значно кращі, ніж у Міграційній службі. Також хочемо мати можливість видавати тут водійські права. Навіщо міліції створювати щось паралельно, якщо вже є всі готові умови? Тут людина почувається гідно. Ти заходиш у це приміщення і відчуваєш, що до тебе є повага і пошана. Тим більше, персонал дуже якісний, навчений. Я переконаний, що таким чином і сама довіра покращується.

Звичайно, що наступний етап – це максимальне електронне врядування у м. Львові, яке буде запроваджене наступного року. Багато послуг можна буде отримувати, не виходячи з помешкання, маючи електронну картку львів’янина, яку ми будемо презентувати у Львові 30 жовтня.

Всі центри будуть об’єднані єдиною мережею. Мешканці можуть зайти у будь-який, що ближчий до них. Не обов’язково треба буде мати прописку власне в цьому районі. Взагалі, ми б хотіли, щоб людина, коли звертається в орган влади, виходила з позитивним настроєм. Тут дуже важливий перший контакт і фаховість надання послуг. Навіть саме приміщення має значення, тому що, коли ти заходиш сюди з дітьми, дітям є де побавитися, а батьки можуть за той час оформити ті чи інші документи. Тому всіх запрошуємо скористатися такою можливістю: Сихівський район, Личаківський, Галицький – будь ласка, кожного дня», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Дуже приємно, що ми маємо таку унікальну можливість відкрити у місті Львові сервісні центри для мешканців Сихівського, Галицького та Личаківського районів, а також для всіх інших мешканців, які будуть мати потребу звертатись в органи влади.

Графік роботи центрів є однаковий: з 9:00 до 18:00 год., в середу робочий час до 20:00 год., в суботу сервісний Центр працює до 16:00 години, без обідньої перерви. В центрах є всі необхідні бланки заяв, інформаційні картки, для того, щоб вирішити те чи інше питання. Після звернення особи, адміністратор Центру особисто зателефонує тій людині, яка очікує відповідь, або надішле смс-повідомлення, за бажанням клієнта.

Дуже раді такій події. Бажаємо вам завітати у сервісний Центр і скористатись нашими послугами», - запросила начальник адміністративно-господарського управління Львівської міської ради Валентина Бартошик.

«Будь-яка справа починається з першого кроку, і цей крок є дуже важливий. Наші перші кроки були зроблені дуже давно. Об’єктивно в цьому приміщені, в хороших умовах, насамперед, прийматимуться документи стосовно реєстру речових прав і стосовно реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Найголовніше є те, що людині повинно бути комфортно, і цей комфорт ми їй гарантуємо. Документи будуть належним чином оброблятись, опрацьовуватися в наших загальних реєстрах, і людина буде отримувати певні документи як результат. Ми маємо надію, що для людей буде приємно та комфортно. Як говорив сьогодні отець при освяченні Центру, за будь-яких умов добро повинно повернутись добром. Всіх чекаємо тут, всіх чекаємо на якісне сервісне обслуговування, на зворотній зв'язок, бо лише спільними зусиллями ми можемо виявляти ті чи інші критичні точки при обслуговуванні наших громадян», - прокоментував перший заступник начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень.

Окрім того, збільшився перелік послуг, які можна отримати в ЦНАП. Зокрема, мешканці можуть звернутися за послугами:

  • Львівської міської ради та її структурних підрозділів (в тому числі і документів дозвільного характеру);
  • Державної міграційної служби (оформлення та видача паспорта громадянина України, вклейка фотокартки при досягненні 25- та 45-річного віку, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян);
  • Державної реєстраційної служби (реєстрація речових прав, реєстрація юридичних осіб та СПД тощо);
  • Держземагентства у м. Львові Львівської області;
  • Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області (подача декларації про початок виконання підготовчих робіт, будівельних робіт, про готовність об’єкта до експлуатації);
  • Держгімпромнагляду (реєстрація великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів тощо).

Новостворений офіс на вул. Левицького є достатньо просторим, його площа 400 кв. м., обладнаний електронною системою керування чергою, яка зарекомендувала себе з позитивного боку у Центрі надання адміністративних послуг м. Львова, що на пл. Ринок, 1.

Центр надання адміністративних послуг м. Львова на вул. Левицького, 67 поділений на зали:

  • рецепція («Інформаційна довідка»), де можна отримати бланк заяви, інформаційну картку адміністративної послуги з переліком документів, зареєструватись в електронній системі керування чергою;
  • зала очікування та написання заяв;
  • дитячий куточок;
  • операційна зала.

Роботу нового офісу забезпечуватимуть 11 адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг» Львівської міської ради. Також до роботи планують залучити фахівців відповідних державних органів (міграційної служби, реєстраційної служби) для надання консультацій та роботи в ЦНАП м. Львова у Личаківському та Галицькому районах.

Довідка

Ухвалою Львівської міської ради № 3318 від 15.05.2014 утворено Центр надання адміністративних послуг м. Львова, який знаходиться на пл. Ринок, 1, у приміщенні Ратуші, а також шість територіальних підрозділів у кожному районі міста.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р затверджено перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади, які повинні надаватися через Центри надання адміністративних послуг. Відтак, виникла необхідність розширювати територіальні підрозділи Центру надання адміністративних послуг м. Львова, забезпечивши тим самим створення комфортних умов для мешканців при спілкуванні з владою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: