Державні виконавці на Львівщині зароблятимуть по 7-8 тисяч

Зарплата начальника в органах юстиції може сягати до семи-восьми тисяч гривень в місяць. Сама ставка – лише дві половиною тисячі гривень. Але законом передбачено виплату винагород.

Про це сьогодні, 22 жовтня, під час прес-конференції на тему «Скільки коштують посади в органах юстиціі?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

- В останні місяці у нас пішла виплата винагород і в державного виконавця може бути офіційний дохід в місяць сім-вісім тисяч гривень. Крім того міністерство юстиції запроваджує систему винагород для державних реєстраторів, - каже він.

За словами начальника управління юстиції, Міністерство юстиції перерахувало півмільйона гривень для виплат преміальних.

- І якщо раніше премії ділили на всіх, то тепер буде отримувати багато той, хто працює добре. А хто погано – нічого не отримає, - каже Ярослав Жукровський.

Він нагадав, що 23 вересня був оголошений конкурс на 57 керівних посад в органах юстиції у Львівській області. Це – чотири посади керівників районних управлінь та всі керівні посади в органах державної виконавчої служби і керівні посади в органах реєстраційних служб у Львівській області.

- Оголошення такого конкурсу це – прецедент на рівні України. Тому що в інших областях кадрова комісія, в якій брали участь співробітники Міністерства юстиції, оголошувала конкурс на якусь частину посад, - каже начальник теруправління юстиції у Львівській області.

І завтра, 23 жовтня, останній день приймання документів на ці посади. Станом на вчора, тобто на вечір середи, на ці 57 посад подано понад ста заяв.

- На деякі посади немає зацікавлення. Це – у віддалених районах області. На Турку – жодної, на Сколе – одна заява. А ось на посади у Львові – по троє-четверо кандидатів. Жовква, Пустомити, Перемишляни, Миколаїв, Яворів - дуже велике зацікавлення, - каже Ярослав Жукровський.

На його думку, побоюватися конкурсу не варто. Адже питання, які ставлять члени конкурсної комісії, дуже прості.

- Наприклад, що таке виконавче провадження. Були претенденти на посаду державних реєстраторів, то я їх питаю які є види юридичних осіб. «Назвіть мені десять видів, і я при вас підписую наказ про прийняття на роботу». Людина не знає. Ну то ми дякуємо. Або якщо людина не знає дату прийняття Конституції чи коли був прийнятий четвертий універсал УНР, ну то в мене є дуже багато питань до цієї людини, - каже начальник управління юстиції.

Ярослав Жукровський каже, що готовий проводити стільки конкурсів, скільки потрібно, аби знайти тих людей, які відповідають вимогам.

- За моїми підрахунками, до нового року не менше 30% нових людей прийде в юстицію, - обіцяє він.

За його словами, він готовий працювати з молодими та такими, які не мають досвіду роботи в органах юстиції. Аби тільки у них було бажання щось змінювати.

- Під час прес-сніданку з міністром одна з працівниць юстиції, зовсім молода, їй всього 25 років, вона  працювала звичайним провідним спеціалістом в Червонограді, надала купу різних пропозицій. У неї реально світилися очі від бажання щось робити. Я вніс подання про призначення її начальником районного управління юстиції в Городку. Досвіду у неї  майже немає. Але вона пройшла всі погодження в Міністерстві юстиції. І цього або наступного тижня має бути підписаний наказ про призначення її начальником, - каже Ярослав Жукровський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: