Київським апеляційним господарським судом підтверджено обгрунтованість доводів щодо незаконної приватизації частини газопроводу “Винники” - ВО “Іскра”

Зокрема, постановою Київського апеляційного господарського суду від 20 жовтня поточного року залишено без змін рішення господарського суду м.Києва, яким задоволено позовну заяву прокуратури Львівської області до Фонду державного майна України. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

Нагадаємо, що вказаний позов прокуратурою Львівської області пред’явлено до Фонду державного майна України про визнання нечинною документацію щодо приватизації частини газопроводу високого тиску ГРС “Винники” - ВО “Іскра”.

Підставою для цього стали результати моніторингу судових рішень, постановлених судами апеляційної інстанції, які стосуються майнових спорів по Львівській області.

Як наслідок, прокуратурою області на початку 2015 року було виявлено факт незаконної приватизації частини трубопроводу газотранспортної системи України.

Йшлося про передачу в 2003 році у власність ВАТ "Іскра" частини газової труби високого тиску ГРС “Винники” - ВО “Іскра”.

З огляду на це, прокуратурою детально вивчено законність приватизації майна державного підприємства “Львівський електроламповий завод ВО “Іскра”, в результаті чого встановлено факт протиправного включення у статутний фонд ВАТ «Іскра» майже 9 км зазначеного газопроводу.

У зв’язку з цим, прокуратурою Львівської області до господарського суду м. Києва заявлено позов про визнання незаконною приватизацію цього об’єкта та закріплення права власності на нього за державою.

Київським апеляційним господарським судом залишено без змін рішення суду І інстанції, тобто підтверджено неправомірність приватизації вказаного об’єкта інфраструктури.

Довідково: Газопровід ГРС “Винники” – ВО “Іскра” збудовано в 1979 році державним, на той час, підприємством Львівський електроламповий завод ВО “Іскра” за кошти державного бюджету та прийнятий в експлуатацію державною приймальною комісією 15.12.1979.

Згідно чинного законодавства України, не допускається приватизація трубопровідного транспорту та об’єктів інженерної інфраструктури міст – мережі, споруди, обладнання, які пов’язані з виробництвом і постачанням споживачам води, газу, тепла, відведенням і очищенням сті­чних вод

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: