На Львівщині хабарі вимагають уже і в моргах

Відкрито кримінальне провадження щодо судово-медичного експерта, який вимагав та отримав 1500 гривень неправомірної вигоди за пришвидшення процедури видачі свідоцтва про смерть. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба МВС України у Львівській області.

До правоохоронців 20 жовтня звернувся 42-річний мешканець одного зі сіл Городоцького району. Чоловік повідомив, що його 76-річного покійного батька доставили до моргу. Коли він попросив працівників закладу по можливості не затягувати із виготовленням необхідних документів один із них погодився надати таку послугу, але за грошову винагороду.

Факт отримання 53-річним судмедекспертом неправомірної вигоди задокументований правоохоронцями. Речові докази вилучено. Відрите кримінальне провадження за ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: