Соціальні служби міста працюють з неблагополучною сім’єю у Шевченківському районі

Як повідомили у відділі у справах дітей департаменту гуманітарної політики ЛМР, соціальні служби міста ведуть активну роботу з неблагополучною сім’єю у Шевченківському районі, на яку поступили скарги у Патрульну поліцію міста. Зокрема, ведеться профілактична робота з матір’ю двох дітей щодо лікування від алкогольної залежності. Обоє дітей перебувають у безпечних умовах.

У зв’язку з резонансністю цієї справи, подаємо довідку від відділу у справах дітей щодо роботи, яка проводилась зі сім’єю, та ситуації, станом на зараз.

16 вересня 2015 р. працівники відділу у справах дітей Шевченківської районної адміністрації відвідали сім’ю, де проживає мама разом з двома малолітніми дітьми. Було встановлено, що мама часто зловживає алкоголем, ніде не працює і неналежно займається вихованням та утриманням малолітніх дітей. Біологічний батько дівчинки перебуває в місцях позбавлення волі. Мама дитини стверджує, що батько має намір визнати батьківство. З того часу сім’я взята на контроль служб району.

З мамою проводилась профілактична робота, нею надано пояснення з даного питання, їй роз’яснено про юридичну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. Жінка обіцяла виправитись, належно виконувати батьківські обов’язки та не зловживати алкоголем, відвідувати групи анонімних алкоголіків.

18 вересня 2015 року відділ у справах дітей Шевченківської РА скерував лист в Шевченківський РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області щодо взяття сім’ї на особливий контроль, а також вжиття вичерпних заходів впливу в межах повноважень та притягнення мами дітей до адміністративної відповідальності за неналежне виконання нею обов’язків щодо виховання та утримання дітей.

21 вересня 2015 року відділ у справах дітей Шевченківської РА скерував лист до відділу соціальної роботи Шевченківського району про взяття сім’ї під контроль та вжиття дієвих заходів соціального впливу для подолання складних життєвих обставин сім’ї.

Згодом ситуація покращилась, мама виправилась, перестала вживати алкоголь та належним чином доглядала за дітьми.

Батько хлопчика визнав батьківство.

Проте, 20 жовтня 2015 року під час службового обстеження сімей працівники відділу у справах дітей відвідали сім’ю. Мама дітей перебувала в стані алкогольного сп’яніння. В квартирі перебував брат батька хлопчика. Хлопчик перебував у Центрі піклування про дітей. З Центру його забрала бабця (по лінії батька). На даний час дитина знаходиться з батьком. Сьогодні батько написав заяву, що дитина буде проживати та навчатись у нього. Мама дитини не заперечує.

Дочка на час обстеження в квартирі не перебувала. Служби району встановлювали місцезнаходження дівчинки, однак дитина сама повернулась додому для ночівлі. На даний час дівчинка перебуває в притулку для дітей Служби у справах дітей ЛОДА. Мати дитини надала дозвіл на проведення медичного огляду дівчинки вузькими спеціалістами для встановлення фізичного стану дитини. Медичні працівники провели обстеження дитини. Жодних застережень не виявлено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: