Управління комунальної власності Львова виселяє недобросовісного орендаря

Однією з цілей управління комунальної власності є забезпечення надходження коштів у міський бюджет та контроль за використанням комунального майна. Працівники управління при неодноразових перевірках виявляють ряд порушень та невідповідностей.

На підставі рішення виконавчого комітету від 04.05.2001 року №197, цілісний майновий комплекс, що на пл. Міцкевича, 6/7, було передано ТзОВ «Касандра» в довгострокову оренду на 20 років. Площа нежитлових приміщень становить 307,5 кв. м. Згідно з договором оренди №10 від 26.06.2001 року, колишні приміщення кінотеатру повинні були використовуватись для концертно-видовищної діяльності.

Однак, всупереч Положенню про оренду комунального майна, ТзОВ «Касандра» без погодження орендодавця самовільно надало в суборенду зазначені приміщення ювелірному магазину, пізніше взуттєвому магазину. А це, в свою чергу, передбачає вищу орендну плату. Втім, орендар не звертався до заміни цільового використання. Відповідно, бюджет міста недоотримав значну суму коштів. Тому управління комунальної власності звернулося до суду з певними позовними вимогами.

Внаслідок ряду судових засідань, 16 жовтня 2015 року Господарський суд Львівської області задовольнив усі позовні вимоги управління комунальної власності, а саме виніс рішення про розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу та зобов’язання ТзОВ КВЦД «Касандра» повернути об’єкт оренди орендодавцю, управлінню комунальної власності.

«Ми дуже цінуємо кожного добросовісного орендаря і завжди намагаємось надавати їм підтримку щодо оренди. Але якщо орендар недобросовісний, тобто не сплачує орендну плату, використовує нежитлові приміщення не за цільовим призначенням, здає приміщення в суборенду без дозволу орендодавця, то у такому разі управління комунальної власності в судовому порядку звільняє нежитлові приміщення від таких орендарів для того, щоб знайти нового орендаря для міста та забезпечувати поповнення міського бюджету»,- повідомила Інна Свистун, начальник управління комунальної власності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: