Порошенко запевняє, що зробить все для чесних виборів

Президент України Петро Порошенко обіцяє міжнародним спостерігачам, що зробить все можливе, щоб місцеві вибори 25 жовтня пройшли відповідно до міжнародних стандартів.

Про це заявив на зустрічі з керівниками моніторингових міжнародних місій зі спостереження за місцевими виборами в п'ятницю в Києві

Він підкреслив важливість забезпечення вільного і неупередженого волевиявлення українських громадян на цих виборах.

"Дуже важливо, щоб це сталося після того, як президентські і парламентські вибори в травні та жовтні минулого року відповідали найвищим стандартам. Я зроблю все для того, щоб і місцеві вибори також пройшли з дотриманням тих самих норм і критеріїв", - сказав президент.

"Цього разу ми прийняли рішення запросити, і дуже раді такому високому рівню представництва, адже понад 1,5 тис. міжнародних спостерігачів беруть участь у спостереженні за виборами і вони представляють 14 країн і 14 міжнародних урядових і неурядових організацій", - сказав він.

Також Порошенко висловив надію на перезавантаження місцевих органів влади після проведення місцевих виборів в країні.

"У нас є дуже важлива характеристика демократичності виборчого процесу: ніхто вам за день до виборів не скаже, хто буде обраний. Неможливо зараз передбачити, і я думаю, що це набагато краще, ніж коли в тоталітарних країнах вже без виборів можна передбачити, хто в результаті цих псевдовиборах може або отримає відповідні владні повноваження", - пояснив Порошенко.

При цьому президент висловив надію, що сили, які прагнуть до дестабілізації ситуації всередині держави, не отримають підтримки громадян на місцевих виборах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: