У Львові безхатченки зможуть проголосувати на виборах

У Львові вже кілька років працює Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, що надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на вулиці. Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє відновленню майнових та житлових прав. У Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб львівські безхатченки матимуть право проголосувати. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Так, з початку роботи в Центрі зареєстровано більше 2 тис. осіб. Зокрема, у поточному 2015 році на облік поставлено 235 бездомних; понад 200 осіб отримали реєстрацію переважного місця перебування за юридичною адресою Центру; 77 особам оформлено паспорти.

«Актуальним напередодні виборів до місцевих органів самоврядування є те, що львівські безхатченки матимуть право проголосувати, оскільки тимчасова реєстрація дає можливість зробити волевиявлення. Це дуже важливо для суспільства, яке прагне інтегруватись в єдину Європу», - вважає Ігор Кобрин, в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Сьогодні Центр обліку є єдиним державним закладом у м. Львові, який здійснює соціальне обслуговування бездомних громадян. Усі послуги, що надаються працівниками закладу, мають індивідуальний та конфіденційний характер.

«Наші підопічні зможуть проголосувати на виборчому окрузі, до якого за адресою розташування належить Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб. Станом на сьогоднішній день, ми вже отримали для бездомних запрошення до участі у волевиявленні. Важливо пам'ятати, що, попри свій соціальний статус, ми повинні бути небайдужими до проблем ближнього та долучитись до спільного вибору місцевої влади», - зазначив Олександр Бородін, в.о. директора Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб.

Важливо! Якщо Ви підприємець, благодійник чи просто небайдужий, бажаєте допомогти знедоленим мешканцям нашого міста, з питань співпраці звертайтесь за тел.: 233 14 79, 233 10 49 (Центр обліку та нічного перебування бездомних). Будь-яка допомога є вагомим внеском у велику соціальну справу, яку нужденні потребують щодня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: