Українські пенсіонери закликають українців не продавати свій голос

Українські пенсіонери звертаються до кандидатів не принижувати їхню гідність подачками, а українців просять не продавати свій голос.

«Пенсіонери не бидло, не треба до них так ставитися. Ми маємо свою честь і маємо свою гідність», звертається до кандидатів 58-річна пенсіонерка з Києва Наталя .

«Якщо вони думають, що вони всіх куплять, вони всіх не куплять», каже пенсіонерка з-під Львова Богданна Лотоцька.

«За ті начебто безкоштовні цукор і гречку, доведеться платити майбутнім дітей, переконаний пенсіонер з Донецька Сергій Федорчук.

«Подумайте про те, що ви зраджуєте своїх дітей, внуків і цю країну, за яку покладено вже дуже багато життів», лунає від героїв соціального ролика «Гідність не має віку» до їх ровесників.

Загалом у зйомках взяли учать десять пенсіонерів, які наголосили, що вибір відбуваються раз в п’ять років, а кілограми гречки , цукру і кількасот подарованих гривень закінчаться вже за кілька тижнів. А що далі?

Автор ролика «Гідність не має віку» журналіст Мар’яна П’єцух каже: «Українські пенсіонери в своїй абсолютній більшості доведені до зубожіння. Цим і користаються політики, роздаючи всякого роду подачки, і отримуючи за це голоси вдячності. Тому логічно, що ніколи політики, які займаються підкупом, не будуть покращувати добробут людей – адже саме бідність потенційних виборців і допомагає їм отримати депутатський мандат. Тому є потреба достукатися до тієї когорти, яка готова продавати свій голос, з поясненням: продаючись, ви ще більше погіршуєте своє становище, стаєте ще біднішими. Найкраще цю тезу до пенсіонерів можуть донести такі ж пенсіонери, які отримують таку ж тисячу-півтори в гривень в місяць, за як прожити сьогодні майже неможливо. Попри те вони не готові продаватися».

ВІДЕО «Гідність не має віку»:

Нагадаємо, Комітет виборців України прогнозує масовий підкуп у день виборів. Спостерігачі на виборчій кампанії в місцеві ради 2015 року фіксували масові випадки прямого і не прямого підкупу виборців як то роздача цукру, аптечок , картоплі, меду, окулярів, яблук, соціальних карток з обіцянкою компенсувати підвищення комунальних тарифів тощо. Підкупом займалися як провладні, так і опозиційні політичній сили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: