До правоохоронців Львівщини надійшло 19 повідомлень про порушення виборчого законодавства

У Стрию та у Бориславі, перевіривши повідомлення, працівники міськвідділів міліції відкрили кримінальні провадження. За іншими повідомленнями проводяться перевірки. Про це повідомила прес-служба міліції.

О 13.25 у чергову частину Бориславського міськвідділу міліції з письмовою заявою звернувся журналіст місцевої газети. Чоловік повідомив, що близько 8.15 він прибув на одну з виборчих дільниць у Бориславі для висвітлення виборчого процесу. За словами заявника, він зареєструвався відповідно до вимог закону, проте голова ДВК вигнав його з дільниці, чим, на думку журналіста, вчинив перешкоду його професійній діяльності.

Працівники Бориславського міськвідділу міліції відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

О 8.40 на оперативну лінію 102 зателефонувала довірена особа одного з кандидатів на посаду міського голови Стрия та повідомила, що на одній з виборчих дільниць бракує ста виборчих бюлетенів.

Провівши перевірку, правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.158 прим. (надання або отримання виборчого бюлетеня особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, або надання заповненого виборчого бюлетеня, або голосування виборцем більше ніж один раз) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: