Відкриті списки - чергова маніпуляція - активіст

Найбільші проблеми, пов’язані з місцевими виборами, почнуться сьогодні після 20 години, коли почнуть рахувати ті відсотки, коли почнуть формувати списки тих, хто потрапив до рад, і коли виборці дізнаються, що якийсь певний округ не те що не буде представлений на тому чи іншому рівні, а вони почнуть розуміти, що інший округ матиме два чи три представники.

Про це сьогодні, 25 жовтня, під час відеомарафону «Вибори 2015: як Львівщина обирає нову місцеву владу», який відбувається зараз у Львівському прес-клубі сказав менеджер з комунікацій ГО «Європейський діалог» Дмитро Посипанко, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

"Сама система місцевих виборів не до кінця продумана. І коли її називають системою з відкритими списками, то це чергова маніпуляція, оскільки ніхто не вибирає поміж кандидатами", - каже він.

На його думку, найгірше, що влада навіть не спробувала виборцю пояснити, як все відбуватиметься. Понад те, члени виборчих комісій також не розуміють, що діється.

За словами блогера, громадського активіста Юрій Ситник, явка на цих виборах досить низька.

"Цей прогноз, що люди розуміють, що немає з чого вибирати, поки що підтверджується. Вибори без виборів полягають в тому, що до вибору пропонують олігархічні проекти, які не міняють своєї суті. Тому люди увесь час розуміють, що стають на ті самі граблі, - каже він. За його словами, хіба дві-три партії не можна назвати олігархічними проектами. Або можна підозрювати, але не можна так стверджувати", - сказав Юрій Ситник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: