Високої явки виборців на місцевих виборах в Україні не буде, - Тарас Чорновіл

Одна із причин – місцевими проблемами й реальними справами майже ніхто виборця не активував, а на агітацію з загальнодержавними лозунгами виборець частенько реагує ігнором.

Про це у Фейсбуці повідомив політолог Тарас Чорновіл.

«Високих показників по всій країні очікувати не слід. Ми згадуємо колишні часи, коли показник досягав 60-70%. Але забуваємо, що це були суміщені вибори: місцеві з парламентськими. Там була вища мотивація. І ще: майже ніхто з політичних сил не говорив про ті питання, які дійсно належать до компетенції місцевого самоврядування, суцільні «контрактні армії, чесні тарифи», що повністю чи переважно входять до відання центральних органів влади. Виник когнітивний дисонанс: місцевими проблемами й реальними справами майже ніхто виборця не активував, а на агітацію з загальнодержавними лозунгами наш виборець частенько реагує ігнором», – написав Тарас Чорновіл.

«Крім того, гібридна опозиція стільки разів прокричала, що жодних реформ з децентралізації не відбувається (а отже від місцевих рад нічого не залежить), що свого виборця жорстко демотивувала. А на цьому фоні згадайте агітацію Опоблоку – вони якраз акцентували, що завдяки децентралізації влада переходить на місця. І цим дуже чітко мотивували саме свого виборця. Ще й далі будемо говорити про те, що патріотизм може компенсувати відсутність мозкових звивин?», – додав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: