Підприємці та митники обговорили шляхи пришвидшення митних процедур

Питання збільшення кількості підприємств, які б здійснювали на території Львівщині митне оформлення, що відповідно додасть надходження до бюджету обговорили під час виїзного засідання митного комітету Європейської бізнес асоціації. Засідання відбулось за участі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського та представників компаній – членів асоціації.

Під час засідання представники бізнесу ознайомилися із заходами, які напрацювала митниця для спрощення митних процедур під час оформлення вантажів та транспортних засобів. Також їм продемонстрували переваги сучасної інфраструктури підприємства, на території якого розташовані митні пости, зокрема, вигідне географічне розташування, "єдиний офіс", сучасний швидкісний зв'язок, а також доступні ціни.

Начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук зазначив, що середній час оформлення імпортної вантажно-митної декларації становить близько півтора години, експортної – 60 хвилин, що значно менше від встановлених нормативів. Також він відзначив збільшення частки електронного декларування (98%), збільшення кількості декларацій типу ЕА (3929 шт) та зменшення митних оглядів.

Своєю чергою перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський відзначив позитивні зміни на митниці, про що свідчить збільшення надходжень до бюджету, частину з яких вже використано для ремонту доріг Львівщини.

Водночас і митники, і підприємці бачать можливості для подальшого пришвидшення митних процедур, зокрема, це стосується зменшення кількості потрібних дозвільних документів, ширшого застосування пост-аудиту, надання статусу уповноваженого економічного оператора, якісна та належна підготовка пакету документів, необхідних до митного оформлення товарів.

Виїзне засідання відбулось на території митних постів "Городок" та "Скнилів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: