У Львові відбудеться Міжнародний симпозіум, присвячений митрополиту Андрею Шептицькому

Упродовж 30 і 31 жовтня у Львові триватиме Міжнародний симпозіум, присвячений 150 річчю від дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького.

Симпозіум поділений на кілька секцій, на яких мова йтиме про богословсько-екуменічну, суспільну, політичну  і культурно-мистецьку спадщину митрополита Андрея Шептицького. Аналізуватимуть ці аспекти з життя і діяльності митрополита відомі науковці і духовні особи Петро Галадза, Андрій Чировський, Іван Дацько та Мирослав Татарин. Доктор Юрій Авакумов говоритиме про греко-католицьку Церкву у Росії, а дослідник Зиновій Свереда ознайомить усіх учасників симпозіуму з економічною діяльністю Андрея Шептицького.

Участь у симпозіумі братимуть також представники православної церкви, єврейської і мусульманської спільнот, Вірменської Апостольської церкви.

У рамках симпозіуму презентуватимуть видані твори митрополита Андрея Шептицького. У львівські філармонії відбудеться концерт духовної музики українських композиторів, запланована дискусія у Національному музеї про Андрея Шептицького, як мецената культури і мистецтвознавця.

А також музей представить експозицію українського мистецтва ХIV-XVIII  століть.

Організаторами симпозіуму є Львівська митрополія УГКЦ, Український католицький університет,університет "Львівська політехніка", Інститут Андрея Шептицького (Канада), Національний музей імені Шептицького.

Симпозіум проходитиме у актовій залі головного корпусу НУ "Львівська політехніка" (вул. С. Бандери, 12, 2-й поверх) та конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а).

Детальніше з програмою заходу можна ознайомитись за посиланням: /upload/users_files/1/upload/Documets/programa_new1.pdf

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: