Садовий обіцяє відкрити частину Богдана Хмельницького до 14 листопада

У Львові тривають роботи з реконструкції вулиць з заміною колій вздовж трамвайного маршруту №6. Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий оглянув виконання робіт на перехресті вул Замарстинівська – Гайдамацька.

«На Покрови ми відкривали вул Промислову до вул Б.Хмельницького. Плануємо до 13-14 листопада відкрити вул Б.Хмельницького до вул Шкільної. А цей вузол надзвичайно складний, бо тут перехрестя Гайдамацької, Замарстинівської. Частина робіт буде виконана до кінця листопада, а весь об’єм має бути закінчений цього року. Буде відновлено рух трамваю №4 – це важливо для мешканців, які користуються трамваєм. Роботи складні, бо повністю є заміна усіх мереж, всіх комунікацій, заново кладемо основу, безшумні плити, повністю заміна усіх хідників. Цей район насправді буде мати друге дихання, бо він завжди був закинутий, тут була важка ситуація. Я переконаний, що ці інвестиції в інфраструктуру дадуть нове життя, що сприятиме створенню тут нових робочих місць, район буде привабливий. Близько доїхати до центральної частини міста, пішки пройти, трамваєм проїхати. Це дуже вигідно.

Однозначно, що ми будемо збільшувати кількість трамваїв, які ми будемо закуповувати. Зараз акцептується тендер за кошти Європейського банку, а також є фінансування держави. Це є 7 трамваїв, які має зробити «Електрон» і наступного року ми їх отримаємо. Я переконаний, що у бюджеті на наступний рік ми також будемо закладати кошти і буде співфінансування. Верховна Рада, коли буде формувати бюджет на 2016 рік, буде виділяти кошти на закупівлю електротранспорту для українських міст. Робочі місця, новий транспорт, престиж, що є наше, львівське – тому для мене це надзвичайно вигідно. Так, як і тролейбуси, електробуси. Електротранспорт у нас буде у пріоритеті, бо це екологія, здоров’я людей і по ціні дешевше», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Так, на вул.Гайдамацькій ремонтники закінчили роботи з заміни аварійного колектора та приступили до облаштування дорожнього полотна.

«Роботи на вул.Гайдамацькій затягнулися через заміну старого колектора на новий. Колектор залягає на глибині 3 м, його довжина – близько 400 м. Вже розпочали облаштовувати дорожнє полотна. Плануємо, що до кінця року роботи вдасться завершити», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За його словами, на вул.Б.Хмельницького вже закінчили всі роботи з заміни комунікацій. «Там вже тривають роботи з бетонування та влаштування дорожніх плит», - зазначив Олег Береза.

Роботи на вул.Промисловій вже закінчені.

Нагадаємо, 12 березня на ремонт закрили частину вул.Промислової на ділянці від вул.Волинської до вул.Хмельницького. Далі - вул.Хмельницького на ділянці від вул.Волинської до вул.Гайдамацької і вул.Гайдамацьку. Протяжність всіх зазначених доріг складає близько 1,5 км.

Вулиці ремонтують в рамках співпраці з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: