Садовий зустрівся із членами представництва ЄС

Сьогодні в приміщенні Львівської ратуші відбулася зустріч міського голови Андрія Садового з членами представництва ЄС в Україні. Говорили про можливості співпраці, динаміку розвитку Львова як європейського міста у всіх сферах його життя, важливість здійснення децентралізації та реалізацію спільних з міжнародними донорами проектів. Як заявив керівник Програм співробітництва представництва ЄС в Україні Берент де Гроот, очікується, що орієнтовно 19 листопада місто відвідає також Єврокомісар з питань розширення.Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі ЛМР.

«Я приїхав до Львова, аби дізнатися більше про результати тих спільних програм, які ми реалізовуємо спільно з ЛМР, і з проектами у сфері громадянського суспільства, а також підготувати оптимальну програму для відвідин Комісара», – зазначив Берент де Гроот. Відтак, міський голова розповів про пріоритети розвитку міста та поділився шляхами досягнення успіху.

«Для мене важливим є гармонійний розвиток людини як особистості. Упродовж 9 років ми зробили дуже багато в плані інфраструктури, розвитку шкільної освіти тощо. Львів на сьогодні є найбільшим партнером Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні, і спільно з ним ми реалізуємо тут низку великих проектів. Також за цей час в місті створено 20000 робочих місць у сфері туризму, близько 15000 – у сфері ІТ, де середня заробітна платня становить орієнтовно 2000 доларів. Окрім цього, ми почали будувати в місті Індустріальний парк, де нашим партнером є успішна голландська компанія CTP. Також ми на львівському підприємстві ми розробили свій низькопідлоговий трамвай, ще 7 розробимо за кошти ЄБРР. Незабаром презентуємо і перший в Україні електробус. Нам важлива екологія, тому ми робимо ставку на електротранспорт. Це все виробляється сьогодні у Львові, адже, маючи такий високий інтелектуальний потенціал, треба реалізовувати такі речі власними силами. Планів у нас дуже багато. Мене також дуже цікавить Львів як Smart Сity, адже львівські ІТ-шники розробляють рішення для світових компаній. Велика цінність Львова у тому, що тут дуже багато мудрих людей. І наше завдання – не заважати, і сумлінно щодня виконувати свою роботу. Хочемо у Львові показати приклад для інших», – відзначив Андрій Садовий.

Представники ЄС проведуть у Львові 2 дні. За цей час вони мають намір відвідати Центр надання адміністративних послуг та ознайомитися з його роботою, провести зустріч в одному з державних університетів міста та завітати до низки компаній, до розвитку яких, спільно з ЄБРР, долучились фінансово. Сьогодні ж, окрім міськради, вони відвідали також Український католицький університет, де поспілкувалися з його ректором про потенціал освіти в Україні, зокрема – у сфері публічного адміністрування та державного управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: