84% міських рад Львівщини порушують закон «Про Доступ до інформації»

38 з 43 сайтів міських рад Львівської області не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині розміщення контактної інформації на офіційному сайті. Такими є результати моніторингу Центру політичних студій та аналітики (Київ).

7 міських рад взагалі не мають офіційного сайту. Це Великомостівська, Добромильська, Жовківська, Мостиська, Перемишлянська, Старосамбірська, Хирівська міські ради. що складає 19% від загальної кількості рад. На сайтах Угнівської та Соснівської міських рад повністю відсутня контактна інформація. А ще 9 не мають електроних адрес: Львівська, Буська, Городоцька, Белзська, Комарнівська, Радехівська, Стрийська, Судововишнявська, Туркська міські ради. Контактний телефон не розмістили на свому сайті: Бродівська, Комарнівська та Рудківська міські ради, Винниківська міська рада забула про поштову адресу, а Бориславська, Ходорівська і Злочівська міські ради не вказали телефонні коди міст. Бібрська та Дублянська міські ради вказала лише контактний телефон. І тільки 17 міських рад мають офіційні сайти з повним наповненням контактної інформації, що складає приблизно 40% від всіх міських рад Львівської області.

Надіслати запит на публічну інформацію до Львівської області буде вкрай важко – тільки 7 міських рад вказали повну контактну інформацію: Яворівська, Червоноградська, Сколівська, Новоярівська, Ходорівська, Моршинська та Львівська міські ради. Глинянська І Злочівська міські ради не вказали телефон, а Бориславська та Дрогобичськавказали тільки поштову адресу. Решта 25 міських рад що мают сайти не розмістили жодної інформації, а це аж 58% від всіх міських рад Львівської області.

Нагадуємо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої  прозорості, публічності  та підзвітності. Про те, яка ситуація в інших областях України, ви зможете дізнатися протягом наступних тижнів на сайті «Прозора Бюрократія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: