Лікар сказав :"Біди немає..." , або про халатність турківських лікарів

Розповідь мешканця Турківського району Львівщини про халатність місцевих лікарів (стилістика збережена).

Я Мурис Борис Борисович - працівник ЕМД Турківської підстанції (фельдшер швидкої допомоги у м. Турка), моя сестра працює медсестрою в гінекологічному відділенні ТКЦРЛ. Ось вам розповідь про наших колег-лікарів Турківської КЦРЛ і про їхнє халатне ставлення стосовно нашого покійного батька, Муриса Бориса Михайловича 1959 р.н. який своїми ногами прийшов в ТКЦРЛ а десь через 18 годин ми забрали покійного батька до дому.

21.11.2015р. я о 9 год. 30 хв. привіз батька в приймальне відділення Турківської КЦРЛ, де чергова медсестра викликала чергового лікаря-терапевта п. Марунчака , який сказав що в терапевтичному відділі місць немає, є тільки одне жіноче і направив мене в реанімаційне відділення щоб я ішов туди просити госпіталізувати мого батька. Прийшовши в реанімаційне відділення, черговий лікар реанімаційного відділення п. Марусяк М.М. сказав мені, що в відділі лише одне вільне ліжко, цитую: «сьогодні свято Михайла і можуть щось привезти, що я буду тоді робити».

Уточнення: мій батько поступив в лікарню з симптомами легеневої кровотечі. З цими словами п. Марусяк М.М. направив мене в хірургічний відділ просити місце для госпіталізації. Підійшовши до чергового лікаря хірургічного відділення з проханням госпіталізувати мого батька, я отримав відмову оскільки пацієнта з такими симптомами він не може госпіталізувати без дозволу завідувача хірургічним відділенням. Звернувшись з проханням до завідувача відділу п. Галишин М.М. він дав дозвіл для госпіталізації мого батька в хірургічне відділення за умови що черговий лікар з реанімаційного відділення буде за ним наглядати. Після усіх цих прохань приблизно о 13:00 мого батька госпіталізували. На цьому все не скінчилося, ще потрібно було знайти і просити лікаря-онколога п. Бриндака Ю.С., щоб він як лікар-онколог оглянув мого батька оскільки мій батько був онкохворий. Звертаючись неодноразово до лікаря Бриндак Ю.С. він мене просто ігнорував, цитата: «зараз, зараз, піду гляну». Нарешті після двох просьб моєї матері яка є інвалідом I групи він зайшов до палати і сказав щоб батько здав аналізи, які будуть через 1 годину. Взявши результати аналізів він ще раз зайшов до батька і сказав: «біди у вас немає», я вам напишу назначення і вами буде займатись лікар-терапевт.

Вже приблизно 15:00 батькові почали надавати медичну допомогу в результаті 22.11.2015р. приблизно з 3:00до 3:15 батько помер захлинаючись кров’ю у моєї матері на руках, яка кричала «на допомогу», але ніхто не чув, тому, що весь медичний персонал спав. Після марних спроб про допомогу мати пішла по коридору гукаючи на допомогу, на милицях і в сльозах її почули молодші медичні сестри, які і розбудили чергових лікарів. Коли прийшли лікарі надавати допомогу було вже пізно. Коли я приїхав, то побачив жахливу картину, мій покійний батько лежав на ліжку захлинувшись кров’ю з відкритим ротом весь в крові яка була усюди. Біля нього сиділа мати в напівпритомному стані. Чому ніхто навіть не прикрив тіло, не дав ніякого заспокійливого жінці, ще залишили її саму біля тіла!?

І це ще не все, почалась історія з посмертною довідкою, яку ніхто не хотів давати. Довідку повинен був дати п. Бриндак Ю.С. ,який просто не схотів приїхати в лікарню. Я повідомив про це начальника медичної служби п. Нагайка І.Ю. і головного лікаря п. Макарик М.М. на що отримав відповідь що вони до онкології ніякого відношення не мають. З дозволу головного лікаря тіло нам віддали без довідки. Приблизно о 13:00 довідку про смерть виписав завідувач хірургічного відділу п. Галишин М.М. спитавши по телефону про причину смерті у п. Бриндака Ю.С. Лікар-онколог п. Бриндак Ю.С. який бачив мого батька всього 5хв., і запевняючи що «біди немає» встановив причину смерті без своєї присутності і по телефону сказав, що має написати п. Галишин М.М. про причину смерті: «Легенева кровотеча С-r правої легені IV стадія розпад пухлини», коли трьома днями раніше у виписці зі Львова вказана III с т ІІ КЛ.ГР

Яке ж тоді ставлення до всіх інших людей, коли тут так ставляться до своїх працівників і колег по роботі…

Мурис Борис Борисович , м.Турка

Джерело. Турка - перлина Карпат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: