Побутове життя українських повстанців обговорять на науковому семінарі у Львові

ПРЕС-АНОНС

Побутове життя українських повстанців обговорять на науковому семінарі у Львові

Про їжу, одяг, медицину, розваги, свята, кохання та дружбу учасників підпілля ОУН та УПА говоритимуть історики на науковому семінарі у Львові.

5 грудня, субота

9.00-18.30

Український католицький університет (Львів)

вул. Козельницька 2а, ауд. 405

Історія підпілля ОУН та УПА 1940-1950-х рр. – це не лише історія політична і військова, історія битв, перемог і поразок, провідників і командирів. Це також історія тисяч маловідомих і зовсім незнаних людей, які щоденно пристосовувалися до життя в екстремальних матеріальних, політичних, культурних умовах.

“Історія повсякдення українських повстанців дозволяє звернути увагу на уявлення, погляди, відчуття і переживання цих людей, щоденні фізичні і психологічні труднощі, а також стратегії їх подолання”, — каже керівниця академічних програм Центру досліджень визвольного руху, молодша наукова співробітниця Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України к.і.н. Марта Гавришко.

Науковий семінар «Повсякденне життя учасників підпілля ОУН та УПА (1930-і-1950-і рр.)» збере дослідників і дослідниць з різних наукових галузей, щоб проаналізувати стан вивчення проблеми повсякдення учасників/ць ОУН та вояків/воячок УПА, визначити прийнятні методологічні підходи і теоретичні рамки для студіювання цієї проблеми, окреслити перспективи подальших досліджень.

Організатори: Український інститут національної пам’яті, Київський національний університет імені Т. Шевченка, Український католицький університет, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», Центр досліджень визвольного руху.

Реєстрація на семінар відбувається через онлайн-форму: http://goo.gl/forms/tSxfpSo5P7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: