Поїздка у громадському транспорті виявилася для мене стресовою, - німецький експерт

Поїздка громадським транспортом Львова виявилася для мене стресовою, - таку думку висловив експерт з Німеччини Міхаель Шиндлер, який прибув до Львова на запрошення міської влади.

Про це пише кореспондент Дивись Інфо.

Учорашня аудиторія виявилася для Міхаеля Шиндлера тестовою. Наступним, кому німецький спеціаліст озвучить свої побажання стане міський голова Андрій Садовий.

Ключовою думкою Міхаеля Шиндлера є застарілість системи обслуговування громадського транспорту загалом. Основну проблему складають рейки, по яких їздять трамваї.

«Вони явно застарілі, зношені. Ще одним нюансом є те, що приватний транспорт та громадський. Як от трамваї, користуються тим самим простором», - повідомив він.

Ще одним проблемним апектом, згідно з експертом, є старе і вже неактуальне обладнання в трамвайних депо. Тут необхідні зміни.

"Що я побачив – жахливий стан депо, старий транспорт, старі працівники. Молодь не мотивована працювати в трамвайних депо. Але саме нова техніка, вимагає нових працівників. Старший персонал не бажає навчатися освоєнню нової техніки», - розповів Міхаель Шиндлер.

Повним здивування німецький експерт був від вбиралень в трамвайних депо.

Ще однією группою проблем львівської системи транспорту є тарифи. «Моє здивування, що в Україні досі існує пільговий проїзд. Приватний перевізник, що перебуває за кермом протягом 12 годин на добу, повинен отримувати добру оплату своєї праці. Кожен, хто користується послугами громадського танспорту, повинен платити за проїзд. А у вас 50% пасажирів цього не роблять», - повідомив експерт.

Вихід з такої ситуації Міхаель Шиндлер вбачає у впровадженні нового підходу тарифної системи. Аби люди мали змогу купувати чи то проїзні, чи користуватися електронними квитками.

На прохання присутніх розповісти, які конкретні кроки для покращення транспортної системи першочергово потрібно впроваджувати, експерт виокремив:

«Першим кроком – це покращення соціальних стандартів для працівників – туалет, рукомийники, наявність рушників та туалетного паперу. Ремонт рейок. Закупівля нових підйомників, які б полегшили ремонтні роботи. Мотивування працівників та надання їм хороших інструментів. А найголовніше – це залучення нових працівників, та розробка навчальних тренінгів для підвищення їх кваліфікації», - поділився Міхаель Шиндлер.

Загалом, експерт був приємно вражений Львовом, зокрема написами на стінах. «У Німеччині, переважно стріт-арт будується на негативних повідомленнях, у вас - заклики не здаватися та зізнання в коханні», - розповів німецький спеціаліст.

Не зміг він також втриматися від позитивної оцінки «Електротрансу».

«Львів повинен пишатися, що на його базі, працює завод з такою потужною та висококваліфікованою командою. Вони роблять якійсну техніку», - додав він.

Нагадаємо, що Міхаель Шиндлер - спеціаліст в галузі двигунів, насосів, електрики, гідравліки та обробки металів.

Має досвід роботи інженером на заводах MAN та Mercedes-Benz, судовим інженером на круїзному лайнері, але більшість часу (30 років) пропрацював у транспортному підприємстві Баден-Бадена, де керував ремонтним майстернями та займався закупівлею нового рухомого складу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: