Львівська мерія відновить роботи у сквері на площі Св. Юра

У четвер, 3 грудня, «Львівавтодор» відновить роботи у сквері на площі Св. Юра. Про це заявив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. За його словами, вздовж корпусу «Львівської політехніки» облаштують вузьку дорогу – виключно для громадського транспорту.

Про це пише Дивись.Інфо з посиланням на ZAXID.NET.

«Наразі є підписаний проект мирової угоди з молодим активом, який чомусь два-три дні назад вийшов із переговорного процесу і зараз не виходить на контакт. Але ми вирішили виконати ті зобов'язання, які були усно обговорені - оприлюднити на сайті міської ради всі документи, остаточний проект, кошторисну вартість і висновки експерта-дорожника щодо неможливості повернення дороги в старе русло. І я думаю, що все це дає нам моральне право завтра вийти на майданчик», - заявив 2 грудня на прес-конференції 2 грудня головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Він розповів, що згідно з остаточним проектом, вздовж корпусу «Львівської політехніки» облаштують вузьку дорогу, якою користуватиметься виключно громадський транспорт.

«Відповідно до цього проекту, у цілому районі буде змінена дорожня мережа, зокрема на вул. Бандери і Устияновича. У самому сквері нам залишилося зрізати шість чи сім дерев. До сьогодні усі цінні дерева вже були пересаджені - це близько десяти рослин», - пояснив Чаплінський.

За його словами, цього тижня міськрада проведе прес-конференцію, на якій озвучить текст мирової угоди з активістами.

Нагадаємо, довгий час у сквері не проводилися жодні роботи, однак 12 листопада там знову почали зрізати дерева. Після цього активісти і місцеві мешканці відновили переговори із міською радою і 25 листопада провели спільну зустріч, за результатами якої домовилися підписати мирову угоду.

Активісти організації «Врятуй сквер Святого Юра» вимагали офіційно повернути цей сквер у перелік скверів, затвердити його межі і прописати процедуру його відновлення.

Представниця ініціативи «Врятуй сквер Святого Юра» Ірина Янів запевнила ZAXID.NET, що активісти разом із юридичним управлінням ЛМР насправді продовжують роботу над текстом мирової угоди.

«Ми не виходили із переговорного процесу. Зараз разом із нашим юристом, із Геленою Пайонкевич і юридичним управлінням міської ради ми узгоджуємо текст. Думаю, сьогодні до кінця дня він буде остаточно узгоджений», - пояснила Ірина Янів.

За її словами, відновлення робіт у сквері можливе лише після підписання і оприлюднення мирової угоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: