Львівська обласна рада працюватиме за новим регламентом

Сьогодні відбулося перше засідання комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики, під час якого внесли корективи в роботу ради.

Головним нововведення діяльності комісії та ЛОР в цілому стане програма антикорупційної політики.

«За останній рік Верховна Рада та Кабінет Міністрів прийняли ряд законів та підзаконних актів, які стосуються боротьби з корупцією. Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вважає, що антикорупційна програма повинна працювати і у Львівській області зокрема. Тому ми пропонуватимемо депутатам прийняти Антикорупційну програму обласної ради. Це дасть можливість профільній комісії перевіряти документи обласної ради, комунальних підприємств, а також тендерні документи на корупційну складову. У нас просте завдання – облрада повинна працювати чесно, а корупцію на Львівщині потрібно звести до мінімуму», – коментує депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч», голова комісії з питань регламенту Роман Кізима.

За основу нового регламенту комісія взяла проект, підготований юридичним відділом ЛОР. Серед інших нововведень варто відзначити бажання депутатів зробити пленарні засідання та засідання комісій відкритими для усіх охочих. Також у мешканців Львівщини з’явиться можливість створювати електронні петиції. Якщо петиція набере певний рівень підтримки серед громади, то таке прохання розглядатимуть депутати на сесії ЛОР.

Проект оновленого регламенту профільна комісія скерує на розгляд усім фракціям, після чого його розглянуть на сесії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: