ПАТ «Львівгаз» рекомендує споживачам своєчасно повідомляти показання лічильників газу

Щоб нарахування за природній газ відповідали фактичним показанням лічильника, ПАТ «Львівгаз» просить споживачів щомісяця повідомляти дані свого приладу станом на 1-ше число. Найкраще передавати показання через «особистий кабінет», попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua Адже дані лічильника, які відправлені споживачем з «особистого кабінету» зараховуються на особовий рахунок у той же день. Про це повідомила прес-служба підприємства.

Процедура та терміни передачі показань передбачена новим Кодексом газорозподільних систем, затвердженим Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та компослуг. Із прийняттям документу було змінено терміни передачі показань лічильника. Відтепер споживачі мають фіксувати фактичні дані приладу станом на 1-ше число місяця наступного за розрахунковим. Прийом показань здійснюється з 1 по 5 число включно. Зняття показань приладів обліку проводиться споживачем самостійно. У такий спосіб, своєчасно подавши дані лічильника, споживач може бути впевненим, що сплачує саме за той обсяг газу, який використав. Натомість фахівці ПАТ «Львівгаз» проводять контрольне знятті показань лічильника не рідше, аніж раз у півроку.

«Обсяг використаного газу розраховується за календарний місяць - із 1-го по 1 число. Якщо споживач передасть показання лічильника зафіксовані станом на 1-ше число, то фактичні дані будуть відображені у квитанції. Споживачам, в яких відсутні показання лічильника, або передані у 20-х числах місяця, за період відсутності даних приладу, обсяг спожитого газу визначається розрахунковим методом» - зазначив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король.

Він додав, що процес розрахунку спожитого газу у випадку відсутності показань лічильника також визначений законодавством. А саме, прогнозований розрахунок здійснюється за спеціальними профілями споживачів та базується на минулорічних даних обсягу спожитого газу конкретного споживача. Саме тому у споживачів, які вчасно не подають показання лічильників розрахункове визначення використаного палива може бути більше або менше фактичного.

Тому, щоб уникнути непорозумінь при нарахуваннях, споживачам потрібно фіксувати показання лічильників станом на 1-ше число та у зручний для себе спосіб передавати їх до газового господарства.

- Найкраще це роботи через «особистий кабінет», попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua.

- За номером управління газового господарства 032–259-11-04 щодня, окрім вихідних, з 08:00 до 17:15 год.

- Передати дані лічильника можна також через контакт-центр із 08:00 до 20:00 за телефонами

032-2907-104; 067-21-77-104 або e-mail: [email protected].

- СМС-повідомленням на номер 098-104-1-104, вказавши особовий рахунок та показник лічильника

Оскільки обробка даних, переданих через інші засоби зв’язку, окрім особистого кабінету, може зайняти кілька днів, то газорозподільне підприємства радять не відтягувати подання показань лічильника на 5 число та повідомляти їх впродовж наступних трьох днів після 1-го числа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: