Директор Львівського історичного музею хоче достроково звільнитись

Директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський подав заяву на дострокове звільнення з роботи за власним бажанням.

Пише Дивись.Інфо з посиланням на ZAXID.NET.

У 2014-му році з ним було підписано контракт на 3 роки, проте він прийняв рішення піти з посади достроково і за власним бажанням з 1 січня 2016 року. Причини свого рішення Богдан Чайковський виклав у коментарі газеті «Ратуша». Саме до нього він і скерував журналістів:

«У перший день мого призначення директором, 35 років тому, я ухвалив рішення. В ті роки більшість директорів провідних музеїв України були пенсіонери, колишні секретарі обкомів і міськкомів компартії, партизанського руху тощо. Значна частина з них не була музейними фахівцями. Вони просто доживали свого віку в музеях. І суспільство мусило з цим миритися. Мені було бридко це спостерігати. Саме тому тоді я дав собі слово, що якщо Бог дасть мені дожити до 70-ти та ще працювати на керівній посаді, то дякуватиму господу Богу і сам добровільно піду з керівної роботи».

Два роки тому ним була здійснена спроба проведення люстрації себе, про що писав «Музейний простір».

Після завершення зборів трудового колективу музею, на яких обговорювались підсумки роботи за 2012 рік та завдання на ювілейний - 2013 рік, було оголошено таємне голосування з питанням про підтримку діяльності Богдана Чайковського на посаді директора. Учасники зборів отримали два міні-бюлетені з написом «так» і «ні». Перед оголошенням результатів таємного голосування голова зборів відкрила запломбований директором конверт і зачитала його заяву до обласного керівництва про звільнення з роботи за згодою сторін якщо його не підтримають 2/3 учасників зборів шляхом таємного голосування. Результат голосування був наступним: «так» - 76, «ні» - 2, утримався – «1».

Варто додати, що прецедент, коли директор музею добровільно хоче звільнитися з посади, за останні 20 років в музейній справі трапляється вперше, зазначає «Музейний простір».

Якою буде подальша доля директорського крісла Львівського історичного музею – він не знає. Адже за законом, директора цього музею звільняє і призначає обласна рада. І чи буде вона проводити конкурс на заміщення посади чи прийме рішення іншим чином – наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: