У Львові обговорять актуальні проблеми доступу до публічної інформації

4 грудня, у місті Львів представники громадськості, журналістської спільноти та влади зберуться на круглий стіл, щоб обговорити актуальні проблеми в сфері доступу до публічної інформації. Захід розпочнеться о 10:30, у анти кафе «Communa» за адресою: вул. Галицька 1, 2-поверх. Початок реєстрації о 10:00. Про це Дивись Інфо повідомили організатори.

Захід організовано проектом «Доступ до правди», що впроваджується громадською організацією «Центр UA»

Метою круглого столу є розпочати діалог між громадськістю та владою задля покращення доступу громадян до публічної інформації. Під час заходу експерти, журналісти та активісти обговорять як формулювати запит так, щоб отримати на нього бажану відповідь (обмін досвідом між тими, хто пише запити і тими, хто змушений на них відповідати) та як користуватися інформаційним запитом як інструментом для проведення журналістських розслідувань.

За даними досліджень, в Україні лише 44% інформації публікується на офіційних онлайн ресурсах органів місцевого самоврядування. Усю іншу інформацію громадяни отримують за допомогою запитів на публічну інформацію. Однак, нещодавно уряд не спромігся прийняти необхідні зміни до законодавства у сфері доступу до публічної інформації, а саме зняття з порядку денного законопроекту №2913.

До участі у заході запрошені:

- Леся Ганжа, редактор порталу «Доступ до правди»;

- Роксолана Стадник, керівник Управління забезпечення доступу до публічної інформації Секретаріату Кабінету Міністрів України;

- - Вікторія Конончук, заступник начальника Управління з питань дотримання права на інформацію та права на звернення Секретаріату Уповноважено ВРУ з прав людини Для отримання додаткової інформації звертайтесь за телефоном +38 066 643-01-14. Контактна особа – Ярослав Муравйов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: