Львів відзначає 24-ту річницю Збройних Сил України

Львів відзначає 24-ту річницю Збройних Сил України. Сьогодні у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулись урочистості, присвячені 24-ій річниці Збройних Сил України.Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу ЛМР

На початку заходів було продемонстровано фільм «Побратими». Також хвилиною мовчання у залі вшанували всіх тих, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю. З вітальними словами до присутніх звернулись керівництво міста та області, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. Військовослужбовцям вручили нагороди.

«Сьогодні в цьому залі зібрались люди, які мають найвищу довіру, люди, які ризикували своїм життям, родини, які втрачали рідних. Сьогоднішній день є особливий. Ми багато років святкували День Збройних Сил, було багато парадів, красивих слів, але це було не чесно і не справедливо. Сьогодні ми пожинаємо плоди тої діяльності, яка була у попередні роки. Ніхто не може спрогнозувати, що було би у нашій державі, якщо би у перші дні агресії небайдужі українці, волонтери почали брати на себе відповідальність. Якщо би ті, хто вміє тримати зброю, не пішли в лави Збройних Сил, у добровольчі батальйони. Якщо би ті, хто служив, не твердо сказали своє принципове слово. Сьогодні ми дійсно бачимо народження нашої армії. Сьогодні ми маємо дуже багато проблем в нашій країні, кожен, напевно, хоче отримати відповідь на запитання «коли закінчиться війна? коли матері і жінки будуть мати на серці спокій?». Сьогодні в світі війни не виграються зброєю, війни виграються інтелектом і великою працею всередині власної країни, щоб рівень життя був настільки високий, щоб рівень технологій і озброєння був настільки високий, щоб ніхто не посмів навіть думати нападати на країну. Ми не можемо спрогнозувати, що буде завтра. Але я знаю одне: якщо у нашій державі люди, які сьогодні обіймають великі посади, зрозуміють свою персональну відповідальність перед людьми, перед Боргом, то ми можемо показати красивий приклад. Люди готові жертвувати, робити все, бо якщо не будемо мати власної країни, ми ніде і ніколи не будемо щасливими. Чому ми переможемо? Бо на нашій стороні є правда, а де є правда, там є Бог, а де є Бог, там є завжди перемога», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, мер нагородив пам’ятними монетами 15 військовослужбовців Львівського гарнізону, серед яких: підполковник Місюра Віктор, підполковник Тіщенко Олександр, підполковник Дудчак Олександр, підполковник Ярошенко Костянтин, майор Жук Руслан, старшина Струк Володимир, старший сержант Страханський Сергій, сержант Форманюк Сергій, сержант Стефанців Любомир, сержант Іванюк Володимир, сержант Башко Ігор, молодий сержант Кордас Андрій, старший солдат Гілевич Богдан, солдат Букало Андрій, солдат Фелік Віктор.

Також кожен військовослужбовець отримає матеріальну допомогу у розмірі 1 тис грн.

Опісля вітальних слів відбувся святковий концерт. Серед виконавців концерту – капітан Іван Шерстюк, Маша Манцурова, Ліля Ваврін, дитячий театр танцю «Левеня», Софія Федина, гурт «Мері», співачка Андріана, гурт «Антитіла», Ніна Матвієнко.

Нагадаємо, завтра, 6 грудня, о 8.30 год. випускники Національної академії сухопутних військ покладуть квіти до Алеї Слави та Пам’ятних Знаків військових частин і установ Львівського гарнізону. О 9.30 год. на Личаківському цвинтарі (поле почесних поховань №67, 76) розпочнеться ритуал вшанування загиблих військовослужбовців в зоні АТО, покладання квітів до могил загиблих військовослужбовців. У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла об 11.00 год. відбудеться святкова Літургія з нагоди 24-ї річниці Дня Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: