До 8 грудня мешканці Львівщини можуть просити в депутатів гроші

Депутати Львівської обласної ради нової каденції отримали по 10 700 грн для соціальних виплат мешканцям. Відтак, кожен, хто особливо потребує коштів та мешкає на Львівщині, може звернутись із проханням виділити йому частину від загальної суми, пише Західнет.

Пенсіонерка Людмила Басалюк вже написала заяву. Вважає, має повне право претендувати на матеріальну допомогу, адже живе на 1400 грн на місяць.

«Зараз такі часи, що на хліб, на м'ясо не завжди вистачає. Елементарно – капуста 10-12 гривень. Голубці виходять золоті. А інколи потрібно і якесь взуття купити», – бідкається пенсіонерка.

Ще жінка власними силами та коштом прибирає в під'їзді і постійно захищає інтереси сусідів у ЖЕКах. Там пані Людмилі і порадили звернутись до одного з депутатів по матеріальну допомогу. Не довго думаючи, зателефонувала до Юрія Огоновського. Заяву пенсіонерки обранець пообіцяв розглянути. А поки звернувся до Залізничного відділу соцзахисту, аби допомогли знайти йому людей, які найбільше потребують фінансової підтримки.

«Люди до кінця не знають, що є така послуга і депутати не завжди спрямовують ті кошти до тих людей, які в першу чергу потребують цієї допомоги. Тому я прийшов до залізничного відділу соцзахисту, щоб вони мені порадили, підказали, до кого в першу чергу можна звернутися», – пояснює Огоновський.

У районних відділах соцзахисту можуть не лише допомогти обранцям, а й активно пропонують звертатись по матеріальну допомогу людям, які до них приходять. Цього року лише в Галицькому районі соцвиплати від обласних та міських депутатів отримали 59 осіб.

«До нас приходить подання від депутата, далі ми надсилаємо людині повідомлення, що депутат надав певну суму допомоги і в якому банку вони можуть її отримати», – зазначила заступник начальника Галицького відділу соцзахисту Оксана Яновська.

Кожен депутат має до кінця року трохи більше десяти тисяч гривень на соціальні виплати. Ці гроші можуть отримати щонайменше двоє потребуючих, адже одній людині виділяють не більше семи тисяч гривень. Своїх колег депутати закликають використати кошти за призначенням. Адже часу мало, а спокуса провернути ту чи іншу схему завжди є.

Документи на матеріальну допомогу громадяни мають подати до восьмого грудня. Для цього потрібно звернутися до будь-кого з депутатів облради із заявою та необхідними документами. Потрібно мати копію паспорта, копію ідентифікаційного номера, довідку про склад сім'ї, довідку про доходи заявника та членів його сім’ї, оригінал акта обстеження матеріально-побутових умов заявника (у разі стихійного лиха) або медичну довідку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: