Експерти здивовані вибором Михайла Цимбалюка

Нещодавно екс-голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк очолив львівську обласну організацію партії ВО «Батьківщина». Дивись.Інфо вирішило запитати думку експертів з цього приводу.

Львівський політолог Юрій Шведа щиро здивований таким вибором політичної сили «Батьківщина».

«Я подивований подібним вибором партії «Батьківщина»! Партія, яка маючи таку структуру, історію та розвинену структуру, могла б цілком знайти достойних кандидатів із свого власного середовища. Нинішнє ж призначення виглядає на давно існуючий пошук партійних спонсорів для організації, які не мали до неї жодного стосунку, ані ідеологічного, ані організаційного. Думаю, що таке рішення не додасть, а навпаки зашкодить організації», - розповів у коментарі експерт.

Водночас політолог Олександр Антонюк відзначає, що таке призначення здатне викликати суспільний резонанс.

«Мова йде саме про призначення, а не про обрання, що говорить про «Батьківщину» не як про партію, а саме як про політичний проект з ієрархічною системою управління. Можна також говорити, що Михайло Цимбалюк є вихідцем з правоохоронних органів, які збудовані саме за таким принципом, легко "монтується" як у виконавчу вертикаль влади, так і політичні проекти", - каже Олександр Антонюк.

Антонюк пояснює, що, за класикою жанру, щоб обрати обласного очільника, у районах, а також в місті Львові мали б пройти звітно-виборчі конференції, після чого мала б бути обласна звітно-виборча конференція, яка й затвердила б керівника. Натомість "Батьківщина" просто призначила голову обласного осередку. Таким чином, за словами експерта, партія дала зрозуміти суспільству, а також виборцю, що цей політичний проект далекий від демократичної політичної партії, яким Юлія Володимирівна намагалась і намагатиметься представити і надалі ВО "Батьківщину".

Експерт не виключає, що область є в очікуванні потужної інформаційної кампанії як спроби відбілити репутацію Михайла Цимбалюка.

Щодо можливих наслідків такого призначення, Олександр Антонюк вбачає в цьому два можливих аспекти. «Однозначно – це суспільна дискусія. Обізнаність у справах регіону дасть змогу або сприяти стабілізації ситуації, або навпаки - відбудеться висловлення низки звинувачень.

"Скоріш за все, на нас чекає війна компроматів і «гарячий» сезон», - додав політолог.

Нагадаємо, Михайло Цимбалюк став членом ВО «Батьківщина» у травні цього року. Основним своїм завданням він вважає розбудову партійної організації та підняття іміджу цієї партії.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: