Наш фракційний потенціал дає змогу брати відповідальність у будь-якій галузі, - Богдан Яциковський

Богдан Яциковський – керівник фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Тернопільські обласній раді. Новий очільник фракції переміг на виборах по 19 округу Збаражчини, набравши 21,5% голосів (найвищий показник серед однопартійців в області).

Наразі Богдан працює у Києві заступником голови з економічного розвитку та міжнародної діяльності у Державній комісії України по запасах корисних копалин.

Про вибори та плани на майбутнє Дивись.Інфо поговорило з новоспеченим політиком.

- Радикальна партія у Тернопільській обласній раді отримала 5 депутатських місць? Чи задоволені Ви таким результатом? На що розраховували? Хто ще з Вами потрапив до ради від вашої політичної сили – хто ці люди?

- Це не той результат, який ми хотіли отримати, розраховували на вищий, адже потенціал для цього був. Мабуть, однопартійці спрацювали не належним чином. З цього потрібно робити висновки та оновлюватись. Зрозумів одне: там, де є авторитетні люди, високий рівень довіри простих людей ,то і результат хороший .
Зараз у нас потужна команда в обласній раді. Вона представлена тими, хто хоче змін в нашому краї, хто любить свою країну , має досвід і не боїться сміливих кроків.

3fe63edf-cb18-4db5-9e73-29b9fd2e5d28

- Ви набрали найбільший відсоток підтримки в області серед кандидатів від Радикальної партії ? Який секрет успіху?

- Авраам Лінкольн говорив, що виборчий бюлетень сильніший за кулю. І я намагався це донести до людей, що їх волевиявлення на виборах – запорука змін у країні. Та найбільший мій секрет одночасно найпростіший – іти до людей, спілкуватись з ними, чути та розуміти їх проблеми. Люди вже втомились слухати обіцянки. Люди чекають дій і реальних справ. Не даремно у Японії говорять, що чиновники та білий одяг хороші, поки вони нові. Владу потрібно було змінювати, давати дорогу новим політикам. Я став тим, кому відкрили цей шлях, побудований з довіри та сподівань на краще майбутнє. Розумію, що не маю морального права зрадити людей, які мені повірили.

- З якими політичними партіями Радикальна партія об’єднуватиметься в обласній раді? Чому?

- У нашої радикальної команди є загальна стратегія – об’єднуватись тільки з демократичними силами. При вирішенні ключових питань потрібно шукати підтримки в усіх партій, бо область у нас одна і працювати потрібно їй на благо. А віддавати перевагу тій чи іншій політичній силі, керуючись виключно її рейтингом чи статусом – це безглуздя. Хто підтримуватиме простих людей і боротиметься за їх добробут, ті стануть нашими союзниками.

- На які комісії депутати від РП претендують в облраді? Які були пропозиції?

- Сьогодні наш фракційний потенціал дає змогу нам брати на себе відповідальність у будь-якій галузі. Ми готові працювати, а очолювати якусь комісію чи отримати керівну посаду тільки заради слави та престижу. Мій кумир Лі Куан Ю сказав геніальну фразу: «Люди, позбавлені неприборканого бійцівського духу, нехай краще залишаються вдома і в'яжуть шкарпетки. Робота політика не для слабаків. Для неї потрібна твердість і переконаність». У цьому і вся справа: потрібно бути сильним політиком, щоб зуміти працювати як на керівній посаді, так і на виконавчій, а члени нашої фракції саме такі. Наше основне завдання – відстоювати інтереси людей і працювати на їх благо і всіма своїми можливостями покращувати ситуацію.

- На скільки оновилася Тернопільська обласна рада? Як оцінюєте її оновлення? Чи буде вона працювати ще ефективніше?

- Відбулося суттєве оновлення, адже кількість обранців зменшилась фактично у два рази. Я переконаний, що це позитивно вплине тому, що штат не повинен бути кількісним, а якісним. У депутатів буде більша відповідальність і легше прийматимуться рішення, робота стане ефективнішою. Скажімо,у Туреччині населення майже в два рази більше ніж у нас, а депутатів - 550. У Німеччині проживає понад 80 мільйонів, а депутатів – 631. Тобто, кількість не забезпечує якість, а навпаки. Цей принцип варто використати у нашій Верховній Раді.

DSC_0513

- На що передовсім в діяльності ради ставитимуть депутати від Радикальної партії у Тернопільській області?

- Радикальна Партія Олега Ляшка у Тернопільській обласній раді може гарантувати, що наша фракція передусім ставитиме захист тих інтересів, з якими ми йшли на вибори. Плануємо залучати інвестиції, щоб підвищити добробут людей та працювати у правовому полі. Люди мають відчувати, що обрали депутатів, які їх захищають та дбають про те, аби політики були слугами народу, а не навпаки. Перш за все необхідно навести лад в бюджетній політиці, щоб фінансові ресурси працювати на громаду Тернопільщини.

- Як будете співпрацювати з міською радою Тернополя та її міським головою?

- Наші радикали створили свою фракцію у міській раді і перш за все співпраця буде з ними. Всі питання, які потребуватимуть нашої участі будуть вирішуватись спільно. Як і в області так і по місту наші завдання: зупинити корупційні махінації та припинити грабіж землі та ущільнене будівництво (в місті це серйозна проблема). Ми будемо підтримувати усі рішення міського голови, якщо вони приноситимуть користь суспільству, сприятимуть розвитку міста, підвищенню рівня життя та соціального забезпечення. У разі зловживання чи перевищення службових обов’язків, радикали будуть втручатись та давати відсіч таким діям.

Андрій Сорока, Дивись.Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: