У Львові засудили студента університету МВС за хабар у $1000 від абітурієнтки

Студент третього курсу Львівського державного університету внутрішніх справ взяв $1000 хабарa від абітурієнтки, обіцяючи допомогти їй вступити на заочну форму навчання. Як йдеться у вироку Галицького районного суду, випадок трапився під час минулорічної вступної кампанії. Третьокурснику юридичного факультету, який, зрозуміло, нічим не міг допомогти при вступі, вдалося переконати дівчину, що він має вплив на членів приймальної комісії та зв’язки в органах внутрішніх справ, бо в університеті працює його дядько. Абітурієнтка повірила та погодилася заплатити йому $1000, але пізніше, очевидно, засумнівавшись у його можливостях, звернулася в міліцію із заявою, пише Захід.нет.

Правоохоронці вирішили затримати молодого хабарника «на гарячому».

Студент приїхав на зустріч із дівчиною, яка мала відбутися у центрі Львова неподалік пам’ятника Шевченку, на дорогому автомобілі Mitsubishi Pajero. Був дуже обережним. Коли дівчина сіла в салон, він від’їхав на кількасот метрів, де вона передала $1000.

Одразу ж хабарника затримали. Під час оформлення протоколу, він викинув гроші із салону автомобіля, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності.

Попри те, що студента затримали під час отримання хабара, судили його за шахрайство через те, що він не мав можливостей допомогти дівчині під час вступу.

Судове слухання у справі відбувалося наприкінці листопада у Галицькому районному суді Львова. Зважаючи на молодий вік і визнання вини, майбутнього юриста засудили на рік обмеження волі. Покарання у залі суду замінили однорічним умовним терміном.

Декан юридичного факультету Львівського університету внутрішніх справ Сергій Нагачевський відмовився від коментарів, зазначивши, що не чув про такий випадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: