На Львівщині за дезертирство солдата засудили на два роки

На Львівщині на два роки ув’язнення засудили солдата, який відмовився їхати в зону АТО та втік із військової частини після того, як отримав бойовий наказ, йдеться у вироку Яворівського районного суду, який відбувся 26 листопада.

Пише Дивись.Інфо з посиланням на ZAXID.NET.

Як показує судова практика, зазвичай за дезертирство судді призначають умовні терміни, але військовослужбовець отримав два роки реального ув’язнення. Прикметно, що він є уродженцем Росії, але останнім часом жив та служив у Львівській області.

У судовому вироку зазначено, що до мобілізації чоловік працював слюсарем у львівському аеропорту. У квітні минулого року він отримав повістку та служив у військовій частині в Яворові. Під час служби він щовихідних з дозволу командування їздив додому. Але наприкінці червня після чергового звільнення вирішив не повертатися у військову частину, бо вважав, що відбув сорокаденну підготовку і не хотів їхати у зону АТО.

Приблизно через три тижні він зателефонував у військову частину і сказав, що не хоче повертатися на службу. Після цього вимкнув телефон і більше не виходив на зв’язок.

Наприкінці серпня цього року його затримали працівники Залізничного райвідділу міліції. 26 листопада у Яворові відбувся суд. Попри те, що чоловік визнав свою вину та співпрацював зі слідством, суддя вирішив призначити йому реальний термін ув’язнення, зважаючи на те, що він назавжди хотів ухилитися від служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: