У Львівській облраді не створили комісію з питань розвитку села та АПК

Депутати Львівської обласної ради від БПП, Об’єднання «Самопоміч», Громадянської позиції, НРУ не підтримали питання щодо створення постійної депутатської комісії з питань розвитку села та АПК. Під час розгляду цього питання «за» проголосувало лише 33 депутати. Від фракції БПП питання підтримало лише два депутата, голова ЛОР Олександр Ганущин утримався.

На розгляді цього питання вже вкотре наполягає фракція ВО «Батьківщина».

«У Львівській області проживає 2,5 млн людей, понад 990 тис. – у сільській місцевості. Це майже 40% відсотків мешканців області, які потребують створення робочих місць, розвитку інфраструктури, а відповідно залучення інвестицій у сферу АПК. У Львівській обласній раді має бути комісія, яка захищатиме інтереси мешканців села, підприємств, які працюють в цій галузі. Вирішувати питання села має окрема комісія, особливо, коли в країні проходить децентралізація», - наголошує голова фракції ВО «Батьківщина» у Львівській облраді Юрій Гудима.

Він додав, що цього року завершує свою дію низка програм розробкою, яких займалась комісія з питань розвитку сільського господарства та АПК. Зокрема Комплексна програма підтримки та розвитку АПК Львівщини на 2012-2015 роки (Цього року її не профінансовано взагалі, хоча у бюджеті на 2015 рік закладено 6 млн грн.), Програма розвитку комунального лісового господарства Львівщини на 2012- 2015 роки, Програма підтримки розроблення Програми розвитку села та формування самодостатніх територіальних громад на період до 2015 року.

Львівщина єдина область, де питання розвитку села включено до роботи комісії з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв'язків з українцями за кордоном.

Фракція ВО «Батьківщина» звертатиметься до депутатів районних рад області щодо підтримки створення постійної депутатської комісії з питань розвитку села та АПК у Львівській облраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: