Як у Львові конфліктують через бруківку і асфальт

Вчора, 7 грудня, в Львівській міські раді відбулась зустріч з жителями району Пізамче, які проти того, аби вулицю Замарстинівська, Хмeльницького і Гайдамацька асфальтували, повідомляє Дивись.Інфо.

За словами жительки району Підзамче Марії Малетич, що після ремонту вулиці Богдана Хмельницького, яку перекрили навесні цього року, в мерії сказали, що буде бруківка, а тепер стелять асфальт.

«Ми відносимося до історичної частини міста Львова, подивіться всі бічні вулиці, вся частина центральна йде з бруківкою. Вона є екологічно чиста і сто років ця бруківка може стояти. Асфальт який три роки випаровується і людям під вікнами, де живуть старші люди, де живуть діти — це не є добре», – сказала Марія Малетич.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, зробити зміни у проекті, і замість асфальту таки встелити бруківку – буде важко.

«Такі речі за собою тягнуть відповідні санкції зі сторони "ОНУР", адже змінюється певна технологія і вони мають право виставити відповідний так званий клейм для того, щоб стягнути втрачену вигоду», - сказав Олег Береза.

Начальник управління житлового господарства Юрій Голець зазначив, що вулиця Богдана Хмельницького - магістральна вулиця, відтак тут потрібен асфальт.

«Пішохідні зони в цілому світі виконуються в камені, в плитці, фемка, в бруківці. А всі дороги, де рухається транспорт, де є магістралі, як правило за кордоном, а ми дивимося і хочемо жити всі як в Європі, виконуються з асфальту», — каже  начальник управління житлового господарства Юрій Голець.

Додамо, що мешканці проситимуть владу йти на компроміс. Асфальт, який вже проклали на вул. Богдана Хмельницького хай залишається, а от на інших вулицях, на яких ще не проклали дорожнє покриття, хочуть аби була бруківка.

Нагадаємо, що вулицю Богдана Хмельницького перекрили ще навесні цього року. Тут замінили інженерні мережі, поставили трамвайні колії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: