15 грудня в Апеляційному суді Львівської області відкриють вікно для прийому документів

15 грудня у приміщенні Апеляційного суду Львівської області буде відкрито вікно для прийому документів. Воно працюватиме з 9 ранку до 18 вечора без обіду.

Про це сьогодні, 10 грудня, під час прес-конференції на тему: «Оцінка судів Львівської області від користувачів їхніх послуг. Результати незалежного дослідження», яка відбулася у Львівському прес-клубі,  повідомила керівник апарату Апеляційного суду Львівської області Любов Літенець

- Дотепер ми приймали документи в окремому кабінеті. І відвідувачі не бачили, чи там вільно, чи варто почекати. Зараз їм не доведеться зазирати в кабінет, - каже вона.

Любов Літинець уточнила, що на прийом документів, в середньому, витрачають до п’яти хвилин. І в
Апеляційному суді Львівської області в день приймають до 200 відвідувачів, які з наступного тижня будуть звертатися у вищезгадане вікно прийому документів.

За її словами, у грудні 2013 році у цьому суді вже опитували відвідувачів суду. І за їхніми побажаннями було оновлено інформаційні стенди, збільшили кількість місць для відвідувачів, аби вони могли спокійно ознайомляти справи та очікувати в коридорах.

- Також в холі першого поверху, де відвідувачі пишуть заяви, змонтували додаткове освітлення. І ще відвідувачі побажали, щоб тут поставили кавову машину, то ж вона стоїть, – каже Любов Літинець.

За її словами, учасники опитування також висловили бажання отримувати повідомлення про виклик до суду за допомогою смс-повідомлень.

- Це і швидше, і надійніше, тому що мобільний телефон в людини завжди з собою. Але для цього людина повинна подати заявку. Тут бажання судді мало, - каже вона.

Також наступного тижня в холі суду буде розміщено екран, на якому відвідувачів інформуватимуть про способи та можливості досудового врегулювання справ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: