Відомі гросмейстери змагались вчора у шаховому бліц-турнірі

9 грудня, в день відпочинку на чемпіонатах України з шахів, відбулося чергове засідання Клубу львівських гросмейстерів, в рамках якого десять шахістів понад дві години у ритмі бліцу виборювали перемогу.

За словами організаторів, до участі у змаганні запросили також гостей – учасників Меморіалу Михайла Василишина, який завершився напередодні – Олександра Бортника з Миколаєва та Віктора Матвіїшина з Вінниці.

«Коли закінчився останній тур, виявилося, що три гросмейстери набрали однакову кількість очок – по 6,5. Довелося проводити жеребкування для визначення переможця. Ним став головний тренер чоловічої збірної України Олександр Сулипа. Олександру Бортнику і Юрію Вовку не пощастило – їм дісталися друге і третє місця відповідно. Не по-дитячому впевнену гру продемонстрував інший гість, 12-річний Віктор Матвіїшин, який відстав від призерів лише на пів-очка», - розповів прес-секретар Клубу львівських гросмейстерів Іван Яремко.

Головним арбітром запросили відомого суддю ФІДЕ Леоніда Боданкіна (Київ), який востаннє судив у Львові великий шаховий турнір пам’яті Леоніда Штейна у 2000 році.

Як додав Іван Яремко, бліц-турнір відвідали також учасниці чемпіонату України, жіночі гросмейстери, дві Анастасії – Гуцко та Рахмангулова, а також видатна українська шахістка Марта Літинська, заслужений тренер України Віктор Желяндінов, найстарший нині львівський кандидат у майстри 81-річний Вадим Голембо. Після підведення підсумків турніру президент Клубу гросмейстерів Маргейр Петурссон вручив призерам призи, без яких не обходиться жодне засідання Клубу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: