Андрій Любка презентував новий роман

Молодий письменник Андрій Любка презентував у Львові свій дебютний роман «Карбід». Дія роману відбувається після подій Євромайдану на Закарпатті, у вигаданому прикордонному містечку Ведмедеві .

Пише Дивись.Інфо з посиланням на Громадське.Львів.

Головний герой— викладач історії на прізвисько «Карбід», який отримав його через неприємний запах, хоче вирити тунель до Європи. Для цього він збирає однодумців, які виявляються звичайними контрабандистами і хочуть використати ідею Карбіда для власного збагачення.

«“Карбід” — це не роман про контрабанду. Він більше про світлі ідеї використовують у своїх цілях шахраї, розповідає про свій твір Андрій Любка. Роман вийшов абсурдно-трагікомічним, а головний герой— дещо балканським персонажем. Всі очікували від Любки якесь “мімімі” про любов, а я захотів написати детектив», — додає Любка.

Письменник працював над романом три роки. В його основу лягли реальні події 2012 року, коли в Ужгороді  відкрили 700-метровий тунель під кордоном і нелегально переправляли ним цигарки, наркотики, людські органи, людей, розповідає автор.

Під час заходу Любка також анонсував вихід нової збірки оповідань «Кімната для печалі».

Сьогоднішньою презентацією завершився всеукраїнський тур письменника, під час якого він відвідав 30 українських міст, включно з чотирма прифронтовими.  Тур Андрія Любки є частиною літературного проекту «Мережа», що об’єднує 28 українським міст і реалізується за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Найближчим часом команда проекту планує організувати низку аналогічних турів за участю письменників Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Тараса Прохаська, Юрія Іздрика, Дмитра Лазуткіна і Катерини Бабкіної.

https://youtu.be/moRsu7VyQzk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: