У рідному селі Андрія Мельника зібралися його соратники в боротьбі за незалежність України та новітні Герої

У неділю, 13 грудня, в с. Воля Якубова Дрогобицького району відбулися урочистості з нагоди 125-х роковин народження Андрія Мельника - військового і політичного діяча, полковника армії УНР,  одного з найближчих соратників Євгена Коновальця, організатора формації Січових Стрільців у Києві, голови Проводу ОУН. У заходах взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, керівництво району, громада села, гості. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА

Вранці у місцевому храмі відбулося недільне Богослужіння, опісля від храму процесія вирушила до Меморіалу Андрія Мельника. Тут урочисто відкрилося віче, єпископ Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ владика Ярослав відслужив панахиду пам'яті видатного військового та усіх, хто віддав за своє життя за незалежність України.

Звернувся  до учасників урочистого віча очільник Львівщини Олег Синютка. "Сьогодні тут, на цій землі, яка дала світові легендарного  полковника  Андрія Мельника, мусимо сказати, що ми є всі разом, єдині, - сказав Олег Синютка. - Бо тільки разом ми зможемо вибороти ту Україну, за яку боролися Андрій Мельник, Євген Коновалець, Степан Бандера. Тут ми мусимо виплекати паросток єднання і довести світові, що ми є нація переможців".

андр

Учасник Революції Гідності, а потім антитерористичної операції на сході України, "кіборг" Артур Іванько запевнив, що молоде покоління, виховане на ідеалах своїх героїчних предків, понад усе цінує свободу, любов до рідної Вітчизни, яку сьогодні доводиться боронити від ворога. Також секретар Дрогобицької станиці ОУН-УПА Анна Рудник передала місцевій громаді український прапор від патріотів Дніпропетровщини.

Голова Центрального Проводу ОУН Богдан Червак вручив грамоти громадським активістам, які стояли біля витоків спорудження пам'ятника Андрієві Мельнику в його рідному селі. Двотомник, присвячений Митрополиту Андрею Шептицькому Богдан Червак вручив Марії Головкевич, яка всі свої сили вкладає у справу збереження пам'яті, вивчення та поширення патріотичної спадщини Андрія Мельника.

андр2

На завершення керівництво області, району, депутати, громадські і політичні діячі поклали квіти та вінки до  Меморіалу Андрія Мельника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: