Вперше у Львові відбувся випуск молодших лейтенантів

Вперше в Україні в Національній академії сухопутних військ відбувся випуск осіб рядового і сержантського складу з вищою освітою

Сьогодні у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вперше в Україні відбувся урочистий випуск циклу курсів військової підготовки осіб рядового і сержантського складу з вищою освітою, які відтепер мають право обіймати офіцерські посади та отримати звання молодшого лейтенанта.

Протягом трьох місяців слухачі цих курсів отримували грунтовні знання, які дозволять їм стати ефективними командирами у майбутньому.

- Більшу частину часу слухачі провели на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, на практиці закріплюючи набуті у пункті постійної дислокації знання, - зазначив начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. - Під час випускних іспитів я особисто переконався, що три місяці не промайнули даремно, і слухачі показали високий рівень підготовки. До навчання цих слухачів були залучені кращі науково-педагогічні працівники нашого навчального закладу, виділено чимало ресурсів та бойової техніки.

Подібні курси необхідні Збройним Силам України, адже це дозволяє ввести до офіцерського складу людей із вищою освітою.

- Під час чергових хвиль мобілізації у лавах вітчизняного війська з’явилося чимало осіб, які мають якісну цивільну вищу освіту, - зазначив заступник Командувача Сухопутних військ по роботі із особовим складом полковник Олександр Голоднюк. - Ці люди мотивовані до служби, багато хто має бойовий досвід, а головне - вони сповнені бажання розбудовувати сучасні Збройні Сили України.

Загалом нині тримали посвідчення про закінчення курсів понад 60 осіб. Всі вони повернуться до своїх військових частин, де приймуть посади відповідно до своїх нових знань. Як зазначив генерал-лейтенант Павло Ткачук, ці курси у навчальному закладі триватимуть на постійні основі. І через місяць лави вітчизняного військ поповнить чергова когорта молодших лейтенантів.

Підполковники Тарас Грень, Віталій Рудковський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: