Анастасія Рахмангулова та Андрій Волокітін - чемпіони України з шахів 2015 року

Підсумки змагань підбили вчора увечері, 14 грудня. І якщо Волокітін - більш-менш прогнозована фігура, то цьогорічна шахова королева України стала справжнім відкриттям. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Федерації шахів Львівщини.

Інтрига чоловічого чемпіонату полягала в тому, що до фінішу з однаковою кількістю балів дійшли одразу три гравці. І тільки додаткові показники визначили найкращого. Відтак, трійку призерів замикає Єфименко Захар. На другому місці - Мартин Кравців. Лаври переможця - у Андрія Волокітіна. Що знаменно - і золотий, і срібний призер - львів'яни.

"Львів упевнено тримає шахове лідерство серед інших міст України. Ми вкотре довели, що є локомотивом шахового життя України", - наголосив на закритті чемпіонату секретар Львівської обласної шахової федерації, міжнародний гросмейстер Назар Фірман.

Так, зазначив він, жіночий чемпіонат був сповнений приємних сюрпризів - королевою стала спортсменка, якій аналітики не пророкували входження в фінал, не те, що корони. "Очевидно, спортсменка багато працювала, багато тренувалась. До Львова вона приїхала із своїм тренером. От і досягла найкращого результату. Що ж до срібної призерки Калініної, то з самого початку було зрозуміло, що вона займе призове місце. Юля Осьмак - це теж приємна несподіванка. Наша бронзова призерка – наймолодша учасниця цьогорічного чемпіонату серед жінок ", - зазначив Назар Фірман.

Отож, трійка призерів серед жінок:

1 місце -  Рахмангулова Анастасія

2 місце - Калініна Ольга

3 місце - Юлія Осьмак

Трійка призерів серед чоловіків:

1 місце - Волокітін Андрій

2 місце - Кравців Мартин

3 місце  - Єфименко Захар

Нагадаємо, учора у Львові одночасно завершилось два чемпіонати України з шахів - серед чоловіків та серед жінок. Організовували захід Міністерство молоді і спорту, Львівська обласна шахова федерація та ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: